Dit zijn wij

Bij de uitvaart van een dierbare hebben wij veel contact met u. In ons bedrijf werken vier uitvaartbegeleiders. U heeft altijd één contactpersoon. Achter de schermen werken wij efficiënt samen en zorgen we voor een afscheid dat past. Wij stellen ons graag aan u voor.

Uitvaartbegeleider Jan Rebel
Ik ben Jan Rebel, de zevende generatie binnen onze familie. Sinds begin jaren ‘70 werk ik als uitvaartverzorger. Eerst nog parttime en in de vakanties van mijn vader, maar in de loop der jaren steeds intensiever. In 1995 heb ik het bedrijf overgenomen en is mijn vader gestopt met het verzorgen van uitvaarten. Tegenwoordig is de volgende generatie al weer werkzaam in ons familiebedrijf. Ik vind het ontzettend bijzonder dat het bedrijf nog een generatie door mag gaan als familiebedrijf. Per 2016 is het bedrijf overgedragen aan mijn zoon Mijndert. Ik verzorg nog wel uitvaarten voor families, maar ik doe het iets rustiger aan. Ook ben ik trotse opa van acht kleinkinderen, waar ik volop van geniet.

Mijn vrouw Ans organiseerde altijd de administratieve kant van het bedrijf. Samen hebben wij sinds de jaren ’70 veel zien veranderen. In de positieve zin: de manier van rouw is veel opener geworden, er is minder taboe. In de tijd dat mijn vader nog uitvaarten verzorgde, wisten we vaak hoe een uitvaart eruit zou komen te zien, nog voordat we bij de familie thuis waren geweest. In Huizen kenden we elkaar allemaal en per kerkgenootschap of familie lagen de keuzes redelijk vast. Nu is dat gelukkig anders en past iedereen de uitvaart aan de eigen wensen aan. Het voelt nog altijd bijzonder wanneer families mij na een uitvaart bedanken en aangeven dat ze terugkijken op een uitvaart zoals ze wilden. Bijzonder dat ik daar dan een ‘klein’ onderdeel van uit heb mogen maken.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Jan Rebel

Uitvaartbegeleider Mijndert Rebel
Mijn naam is Mijndert Rebel en ik ben de achtste generatie in ons familiebedrijf. Veel mensen denken dat het een verplicht nummer was, om te gaan werken in ons bedrijf. Dat is absoluut niet zo. Ik was 18 jaar en klaar met mijn VWO. Terwijl ik mij oriënteerde op een vervolgstudie, stelde ik mijn ouders voor om bij het familiebedrijf te gaan werken. Toen al leek het mij mooi werk. Mijn ouders waren blij verrast, maar vonden wel dat ik eerst moest gaan studeren. Ik ben toen Management, Economie en Recht gaan studeren. Om werkervaring op te doen, ben ik tijdens mijn studie al wel bij Rebel’s aan de slag gegaan als drager en verzorger van overledenen. Zodoende zit ik nu al ruim 17 jaar in het ‘vak’. Naast mijn hbo-diploma heb ik ook het Vakexamen voor de Uitvaart gedaan bij de (toenmalige) Stivu. Tegenwoordig werk ik al geruime tijd fulltime, ben ik getrouwd met Clarine en heb ik drie kinderen: een dochter Josephine, een zoon Thomas en dochter Amélie.

Ik krijg nog wel eens de vraag wat wij doen als uitvaartbegeleider. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Wij doen eigenlijk niets anders dan een ceremoniemeester of wedding planner. Natuurlijk hebben we te maken met een hele andere emotie, maar wij regelen veel voor de familie. Wij ontzorgen nabestaanden en zorgen ervoor dat de dag van de uitvaart vlekkeloos en naar wens verloopt. Mijn drijfveer voor dit werk is dan ook het bijstaan van mensen in moeilijke tijden. Dat is niet altijd leuk werk, maar wel mooi en dankbaar. De contacten met families worden een onderdeel van mijzelf en blijven mij altijd bij.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Mijndert Rebel

Uitvaartbegeleider Monique Rebel-Zevering
Mijn naam is Monique Rebel-Zevering. Ik ben geen familie van de ondernemers Rebel, maar woon wel in Huizen. Sinds mei 2015 werk ik bij Rebel’s Begrafenisonderneming als uitvaartbegeleider. Naast het werk volg ik ook de opleiding tot uitvaartbegeleider die ik voor de zomer hoop af te ronden. Als uitvaartbegeleider sta ik dicht bij een familie die afscheid neemt van een dierbare. Afscheid nemen doe je maar één keer. Ik vind het daarom belangrijk dat het een afscheid is zoals de nabestaanden voor ogen hebben en recht doet aan de overleden dierbare. Het is best pittig om in een korte tijd veel beslissingen te moeten nemen. Ik vind het fijn daarin te mogen ondersteunen.

Mijn man Paul en ik hebben drie kinderen.

Uitvaartbegeleider Daisy Helmig
Mijn naam is Daisy Helmig. Lange tijd heb ik als personeel- en organisatieadviseur in de zakelijke dienstverlening gewerkt. Sinds 2013 werk ik bij Rebel’s als uitvaartbegeleider. Uiteraard heb ik mij voorbereid op deze verandering van loopbaan en heb de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd en succesvol afgerond. Sinds april 2017 werk ik op freelance-basis met enige regelmaat bij Rebel’s.

Van te voren hoopte ik voldoening uit mijn nieuwe werk te halen. Die hoop is uitgekomen: het werk geeft absoluut voldoening én energie om iedere keer een mooi afscheid te kunnen neerzetten, samen met de familie. Juist de samenwerking en het intensieve contact in de periode na overlijden ervaar ik als het mooie aan ons vak. Ik vind het prettig waarde toe te voegen in een periode waarin mensen dat nodig hebben en zorgen uit handen te kunnen nemen.

Naast het werk heb ik een leven in en om Naarden wat ik deel met mijn zoon Stijn en partner Erik.