Afscheidsreceptie Jan en Ans Rebel

Je bestaat dit jaar 200 jaar én de drijvende krachten achter de onderneming besluiten een stapje terug te doen. Hoe geef je hier op gepaste wijze aandacht aan? In de 50 jaar dat Jan en Ans werkzaam zijn geweest hebben zij veel mensen leren kennen en veel families bijgestaan, om die reden hebben wij iedereen de kans gegeven om Jan en Ans persoonlijk te bedanken. Dit was mogelijk tijdens een receptie die is gehouden op 21 november 2015, in restaurant CornelisZ, Vaarboom 1 te Huizen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest, maar Jan en Ans toch willen bedanken dan kunt u hen een berichtsturen via onderstaande knop:

Jan en Ans bedanken

In plaats van cadeaus, zouden wij een gift voor het doel dat wij dit jaar steunen, Stichting de Regenboogboom, op prijs stellen. Hiervoor is een collectebus aanwezig of u kan uw gift overmaken naar: NL07 INGB 000 44 88 569 t.n.v. De Regenboogboom o.v.v. Rebel’s Begrafenisonderneming.

Presentatie jubileumboek

Op zaterdag 12 september is het eerste exemplaar van ons jubileumboek in het kader van ons 200-jarig bestaan aangeboden aan de Burgemeester van Huizen. Dit gebeurde tijdens de opening van de Huizerdag om 11.00 uur op het Oude Raadhuisplein te Huizen. Overhandiging jubileumboek Rebel

In ons jubileumboek staat de geschiedenis van de uitvaart in en rondom Huizen verweven met het 200-jarig bestaan van ons bedrijf. Het boek bevat wetenswaardigheden, anekdotes en ontwikkelingen uit ons vakgebied. Het boek wordt gratis aangeboden aan iedereen die een boek uit de serie Oud Huizen in Beeld aangeschaft op de Huizerdag bij de stand van Drukkerij Bout.

Tevens kan het boek ook kosteloos aangevraagd worden door contact met ons op te nemen. Er is echter wel maar een beperkte oplage beschikbaar.

Informatiedag zaterdag 18 april 2015 Almere

Op zaterdag 18 april hebben wij in onze Uitvaartwinkel aan de Spoordreef 41 te Almere een speciale informatiedag georganiseerd. Op deze dag was het mogelijk om vrijblijvend en zonder kosten informatie te krijgen over alles rondom uitvaarten en in het bijzonder over de kosten van een uitvaart. Ook konden bezoekers hun uitvaartverzekeringen laten bekijken of ze nog goed verzekerd waren. Voor velen zijn de kosten van een uitvaart een moeilijk onderwerp, wij hopen met deze dag de drempel om vragen te stellen over dit onderwerp te hebben verlaagd.

Verslag open dag zaterdag 11 april te Huizen

Goed doel steunen

De Regenboogboom winnaar jubileumactie Rebel’s Begrafenisonderneming

Op zaterdag 11 april is tijdens de viering van het 200-jarig bestaan de winnaar bekend gemaakt van de goede doelen actie van Rebel’s Begrafenisonderneming.

Voor elke uitvaart die de uitvaartonderneming uitvoert in het jubileumjaar reserveert zij €200,- voor een goed doel.

In februari konden goede doelen worden aangedragen door het publiek. Van de 57 ingediende doelen werden er 5 geselecteerd waarop in de maand maart gestemd kon worden.

Er zijn in totaal 8488 stemmen uitgebracht, waarvan er 3308 stemmen werden uitgebracht voor de winnaar Stichting de Regenboogboom.

 

 

Tijdens de feestelijke open dag werd er, onder grote publieke belangstelling, ook een historische uitvaartstoet gevormd die een oud gebruik uit Huizen nabootste door rond de Oude Kerk te lopen op weg naar de begraafplaats. Daarin kon men zien hoe men vroeger gekleed ging bij een begrafenis en in welke vorm dat ging. Zo was de kist nooit zichtbaar, maar was deze altijd bedekt onder een kleed. Verder liepen de mannen vooraan 2 aan 2, gevolgd door de vrouwen in klederdracht en gehuld onder zogenaamde regenkleden.

Stichting Regenboogboom winnaar goede doelen actie Rebel Uitvaart

Historische rouwstoet

Verder was er een rouwkoets uit 1919 te zien, verschillende rouwauto’s van de jaren ’50 tot heden, een uitvaartfiets en een uitvaartbus. Na de rondgang van de historische stoet was er een rondleiding op de Oude Begraafplaats van Huizen georganiseerd door Rebel’s Begrafenisonderneming. Deze begraafplaats is bijna gelijktijdig met de start van de onderneming, in het jaar 1815, in gebruik genomen onder een bevel van Napoleons bewind.

Na de rondleiding was de bekendmaking van het goede doel in het uitvaartcentrum en kon ook het uitvaartcentrum zelf nog bezocht worden.

Komende zaterdag organiseert Rebel’s Begrafenisonderneming een informatiedag over de kosten van een uitvaart in hun Uitvaartwinkel op de Spoordreef in Almere. In september van dit jaar zal er ook nog een jubileumboek verschijnen over de 200-jarige historie van het bedrijf. In november zal er ook officieel afscheid worden genomen van de 7e generatie van het bedrijf (Jan en Ans Rebel) en het stokje formeel worden overgedragen aan de 8ste generatie (Mijndert Rebel) van de familie Rebel.

 

Bekijk hier de video van de dag: