Een laatste afscheid neem je maar één keer. Dat wilt u in alle rust en beslotenheid doen. Op de momenten die u zelf het beste passen. Waar u naar uw eigen wensen de nagedachtenis kunt vieren. In verbondenheid met de naasten met wie u deze kostbare laatste momenten het liefste wilt delen.

Op 5 oktober 2019 is ons Afscheidshuys Almere geopend met een informatieplein.
Bij deze opening was Joris van Casteren betrokken in zijn hoedanigheid als Coördinator van de stichting De Eenzame Uitvaart. En bekend schrijver van boeken als Het been in de IJssel, Moeders Lichaam, Een botsting op het Spoor en vele andere.

Uitvaartwinkel Almere

In het Afscheidshuys wordt een uitvaartcentrum geopend en ook wordt de huidige Uitvaartwinkel Almere naar de Binderij verplaatst.

Door de combinatie van het afscheid kunnen nemen van een dierbare, de mogelijkheid om persoonlijk geïnformeerd te worden en herdenkingsproducten / herdenkingsartikelen rondom een uitvaart te kunnen zien voorziet het Afscheidshuys door haar laagdrempeligheid in een absolute behoefte.

Aanzicht Afscheidshuys Almere

Opbaren in Afscheidshuys Almere

In het afscheidshuys zijn 2 familiekamers ingericht. Deze kamers bieden de mogelijkheid voor nabestaanden om op elk moment en tijdstip van de dag afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Elke kamer krijgt meerdere sleutels die aan de familie worden overhandigd zodat alleen zij toegang hebben tot de familiekamer. 
Naast de opbaring kan er ook een condoleancebezoek worden gehouden of een afscheidsbijeenkomst in kleine kring. 

De familiekamers hebben een aparte ingang van buitenaf en beschikken over de mogelijkheid om met elkaar en eventuele gasten een kopje koffie of iets anders te gebruiken.

Hoewel het afscheidshuis ontwikkeld is door Rebel’s Begrafenisonderneming is opbaren in het uitvaartcentrum mogelijk voor iedere familie of uitvaartonderneming.

Uitvaartwinkel Almere

De uitvaartwinkel was gevestigd op de Spoordreef 41 in Almere, maar is verhuisd naar het Afscheidshuys. Hier kunnen nabestaanden nog beter geholpen worden door een beter assortiment. Maar ook een aparte spreekkamer om rustig met elkaar van gedachten te kunnen wisselen zonder gestoord te worden door eventuele andere winkelbezoekers.

Rebel’s Begrafenisonderneming

Familiebedrijf Rebel’s Begrafenisonderneming bestaat meer dan 200 jaar. Wij weten als geen ander dat iedere familie haar eigen verhaal heeft. Wij werken elke dag met de intentie om het verhaal van de familie, groot of klein, door te geven. Aan de nabestaanden, aan kennissen, aan vrienden. Omdat ieder verhaal, groot of klein, het doorgeven waard is.