Opening Afscheidshuys Almere

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het Afscheidshuys Almere op de Binderij 2. Op zaterdag 5 oktober is het dan zo ver en openen wij officieel het Afscheidshuys. In het Afscheidshuys zijn 2 familiekamers gemaakt voor opbaringen en onze Uitvaartwinkel Almere is ook naar deze locatie verhuisd.

Op 5 oktober is er van 11.00 tot 16.00 uur een uitvaartmarkt bij het Afscheidshuys en om 11.30 uur zullen wij het Afscheidshuys Almere officieel openen met medewerking van schrijver en coördinator van de Eenzame Uitvaart, Joris van Casteren.

Wij nodigen u van harte uit om deze officiële opening bij te wonen. Daarna is er gelegenheid om rond te kijken in het Afscheidshuys en de Uitvaartwinkel.

5 oktober 2019

11.00 tot 16.00 uur

De Binderij 2, 1321 EH Almere

Officiële opening 11.30 uur

Afscheidshuys Almere

In het Afscheidshuys wordt een uitvaartcentrum geopend en ook wordt de huidige Uitvaartwinkel Almere naar de Binderij verplaatst.

Door de combinatie van het afscheid kunnen nemen van een dierbare, de mogelijkheid om persoonlijk geïnformeerd te worden en herdenkingsproducten / herdenkingsartikelen rondom een uitvaart te kunnen zien voorziet het Afscheidshuys door haar laagdrempeligheid in een absolute behoefte.

Opbaren in Afscheidshuys Almere

In het afscheidshuys worden 2 familiekamers ingericht. Deze kamers bieden de mogelijkheid voor nabestaanden om op elk moment en tijdstip van de dag afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Elke kamer krijgt meerdere sleutels die aan de familie worden overhandigd zodat alleen zij toegang hebben tot de familiekamer. 
Naast de opbaring kan er ook een condoleancebezoek worden gehouden of een afscheidsbijeenkomst in kleine kring. 

De familiekamers krijgen een aparte ingang van buitenaf en beschikken over de mogelijkheid om met elkaar en eventuele gasten een kopje koffie of iets anders te gebruiken.

Hoewel het afscheidshuis ontwikkeld is door Rebel’s Begrafenisonderneming is opbaren in het uitvaartcentrum mogelijk voor iedere familie of uitvaartonderneming.

Uitvaartwinkel Almere

De uitvaartwinkel was gevestigd op de Spoordreef 41 in Almere, maar is verhuisd naar het Afscheidshuys. Hier kunnen nabestaanden nog beter geholpen worden door een beter assortiment. Maar ook een aparte spreekkamer om rustig met elkaar van gedachten te kunnen wisselen zonder gestoord te worden door eventuele andere winkelbezoekers.

Rebel’s Begrafenisonderneming

Familiebedrijf Rebel’s Begrafenisonderneming bestaat meer dan 200 jaar. Wij weten als geen ander dat iedere familie haar eigen verhaal heeft. Wij werken elke dag met de intentie om het verhaal van de familie, groot of klein, door te geven. Aan de nabestaanden, aan kennissen, aan vrienden. Omdat ieder verhaal, groot of klein, het doorgeven waard is.