Uitvaartmuziek

In een afscheidsbijeenkomst speelt muziek vaak een belangrijk rol. Muziek vertelt soms meer dan uitgesproken woorden. Bovendien draagt muziek bij een de sfeer. Het kan herinneringen oproepen of troost bieden. De keuze voor muziek is niet altijd eenvoudig. Het favoriete nummer van de overleden dierbare of toch passende rouwmuziek? Wat belangrijk is, is dat u de tijd neemt voor de muziekkeuze en kiest op basis van uw gevoel. Het moet passen bij de uitvaart zoals u die voor ogen heeft. Wij helpen u graag bij de muzikale invulling van uw uitvaart.

Invulling van de plechtigheid
Vaak worden muziekstukken gebruikt tussen de verschillende toespraken, eventueel aangevuld met een fotopresentatie of andere beelden. Onze uitvaartbegeleiders helpen u graag bij het samenstellen van een mooie afscheidsdienst met advies en suggesties voor afscheidsliedjes, toespraken, de volgorde van sprekers en het programma van de uitvaart. U hoeft, als wij de uitvaart verzorgen, niet zelf de muziek te regelen. Als wij weten wat uw wensen zijn, dan zorgen wij kosteloos dat deze muziek geregeld en getest wordt op de locatie van de uitvaart. Dit geldt ook voor het maken van fotopresentaties.

Vaak ziet de plechtigheid er als volgt uit:
• Muziek bij binnenkomst (niet het belangrijkste nummer, het wordt vaak als opvulling van stilte gebruikt)
• Welkom (door de uitvaartbegeleider of de familie)
• Spreker
• Muziek
• Spreker
• Muziek
• Spreker
• Afsluiting/dankwoord (door de uitvaartbegeleider of de familie met eventueel een moment stilte)
• Muziek tijdens het afscheid nemen of verlaten van de zaal

Muziekkeuze
Welke muziek bij de crematie of begrafenis wordt gespeeld maakt niet uit. Een gevoelig liedje of een housenummer, hard of zacht: het is maar net wat past bij de overledene en de nabestaanden. Kijkt u bij het zoeken naar de juiste muziek ook vooral eens in de muziekcollectie van de overledene. Daar zitten vaak prachtige nummers tussen. Verder kunt u ook live muziek overwegen. Denk aan het koor waar iemand heeft gezongen, maar ook een zanger of zangeres, een strijkkwartet of een doedelzakspeler. Wij helpen u bij de keuze van een geschikt artiest. Wij hebben een uitgebreid netwerk en regelen alles voor u.

Voor meer inspiratie verwijzen wij u graag naar onze uitvaartmuziek Top 50 (ook te beluisteren via YouTube). Voor de uitvaart van een kind hebben wij een speciale lijst met afscheidsliedjes.