Grafbedekking

Uit vele onderzoeken is gebleken dat een begrafenis grote milieu-impact heeft door het gebruik van granieten grafbedekking. Als deelnemer aan GreenLeave bieden wij dan ook mooie alternatieven. Bijvoorbeeld een FSC houten grafmonument of een zwerfkei uit Europa. Maar ook een oud grafmonument kan hergebruikt worden, door een stukje van de steen af te slijpen met de oude tekst en deze zo weer een nieuw leven te geven. Ook kan een boom of beplanting op een graf als natuurlijke grafbedekking of monument dienen.

Hergebruik van stenen grafmonumenten – Circle Stone

Bij een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een natuurstenen grafmonument. Dit bestaat in de meeste gevallen uit graniet, dat in Azië gewonnen wordt. Het winnen van het graniet, het bewerken en transport naar Nederland hebben een grote milieu-impact. Echter gebruiken wij de stenen vaak maar relatief kort, terwijl deze monumenten een indrukwekkend lange geschiedenis hebben. Honderden miljoenen jaren geleden zijn zij door de natuur gevormd. Maar wist u dat deze stenen na verwijdering van het graf worden vernietigd tot puin? En dat, terwijl deze stenen keer op keer een nieuw leven zouden kunnen krijgen en zo nog vele jaren mee zouden kunnen gaan.

Circle Stone Rebel Uitvaart Huizen Almere Begrafenis natuurlijk duurzaamWilt u een duurzame natuursteen, dan kunt u kiezen voor een Circle Stone: een steen die een nieuw leven krijgt. De steenhouwer kan granieten grafstenen weer schoonmaken en prachtig polijsten, zodat deze er uit zien als nieuw.

Op die manier kunnen we voorkomen dat de stenen worden vergruisd en bijvoorbeeld onder het wegdek verdwijnen. Ze blijven zo hun hoogwaardige functie behouden. Er hoeft bovendien geen nieuwe natuursteen in Azië gewonnen en getransporteerd te worden. U draagt dus u een flink steentje bij aan het milieu, en krijgt u een prachtige steen met geschiedenis. Kijk op www.circlestone.nl voor meer informatie. Of neem contact op met de Baarnsche Steenhouwerij, een steenhouwerij waar wij al lang mee samenwerken en die het Circle Stone initiatief ook als een van de eerste steenhouwerijen van Nederland heeft omarmd.

De manier waarop die herinnering wordt bewaard, is heel persoonlijk. Er is veel keuze in grafmomenten, urnen en as ornamenten, zowel in verschillende materialen als prijsklassen. De Baarnsche Steenhouwerij werkt al 150 jaar samen met klanten om te zorgen voor een herinneringsmonument precies zoals wordt gewenst. Met liefde voor hun vak en oog voor gevoel dragen zij zorg voor het ontwerpen en produceren van een uniek en persoonlijk grafmonument.

U kan ook altijd met een van onze uitvaartbegeleiders contact opnemen voor vrijblijvend advies. Wij kunnen u met alle vragen rondom een natuurlijke uitvaart of duurzaam grafmonument helpen.