Begraafplaats

Als u kiest voor begraven, dan mag u (net als bij cremeren) zelf de locatie bepalen. Bijvoorbeeld in uw woonplaats, geboorteplaats of ergens anders. Religie kan ook een rol spelen. Sommige begraafplaatsen zijn verbonden aan een kerkgenootschap. Zo is de begraafplaats bij de Vituskerk in Blaricum alleen bestemd voor leden van de Rooms-Katholieke parochie van Blaricum.

De keuze voor de locatie beperkt zich overigens niet alleen tot Nederland. Als u wilt, kan een begrafenis ook in het buitenland plaatsvinden. Wij kunnen dan helpen met het vervoer van de dierbare naar de laatste rustplaats en kunnen, als u dat wilt, alle formaliteit uit handen nemen.

Soort graf kiezen

In Nederland kunt u op bijna iedere begraafplaats kiezen tussen een algemeen graf of een eigen graf, ook wel familiegraf. In een algemeen graf liggen drie of vier personen bij elkaar, waarbij het kan zijn dat deze personen bij leven vreemden waren van elkaar. Bij een eigen graf is dat niet zo: daarbij bepaalt de rechthebbende wie er in het graf begraven mag worden. Voor ieder soort graf gelden verschillende regels, u leest daar meer over op de pagina regelgeving.

Welke begraafplaats kiest u?

Het kiezen van de begraafplaats is ook een gevoelskwestie: welke begraafplaats spreekt u het meeste aan. Aspecten als ligging, goede bereikbaarheid, uitstraling en kosten zijn medebepalend. Ook de natuur speelt daarin steeds meer een rol. Vaker kiezen mensen tegenwoordig voor een natuurbegraafplaats, waarbij de natuur (bijvoorbeeld het bos) de laatste rustplaats wordt. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats is in Bilthoven.

Waar u ook voor kiest, het is goed om vooraf even te gaan kijken op de begraafplaats. Wij kunnen u ook altijd helpen bij het maken van een keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor tarieven en regelgeving per begraafplaats. Hieronder hebben wij een aantal begraafplaatsen uit de regio opgesomd. Denkt u aan een begraafplaats die hier niet bij staat? Geen enkel probleem, ook dan helpen wij u graag.

Tarief Begraafplaats Almere

Tarief Begraafplaats de Woensberg Blaricum

Tarief Begraafplaatsen Gooise Meren (Bussum, Muiden, Muiderberg en incl. oude begraafplaats Naarden)

Tarief Begraafplaats Nieuw-Valkeveen en Tarief Natuurbegraafplaats Nieuw-Valkeveen

Tarief Begraafplaats Eemnes

Tarief Begraafplaats Huizen
In Huizen kunt u voor het begraven van de overledene terecht op de ‘Oude’ Algemene Begraafplaats aan de Ceintuurbaan of de ‘Nieuwe’ Algemene Begraafplaats aan de Naarderstraat.

Tarief Begraafplaats Hilversum
In Hilversum zijn meerdere begraafplaatsen, de Noorderbegraafplaats, begraafplaats Zuiderhof, begraafplaats De Bosdrift, op deze begraafplaats worden op dit moment geen nieuwe graven meer uitgegeven.

Begraafplaats St. Barbara is een Rooms Katholieke begraafplaats in Hilversum.

Aula begraafplaats Hilversum Noorderbegraafplaats
Noorderbegraafplaats

Begraafplaats Hilversum Bosdrift
Bosdrift

Begraafplaats Hilversum Zuiderhof
Zuiderhof

Tarief Begraafplaats Laren
Aan de Hilversumseweg liggen de 2 begraafplaatsen die Laren kent naast elkaar. Het ene is het Rooms-katholieke St. Jan’s Kerkhof en daarnaast de Algemene Begraafplaats. Er is voor beide begraafplaatsen 1 aula beschikbaar voor kleine groepen.

Tarief Begraafplaats Oud-Loosdrecht

Tarief Begraafplaats Lelystad

Tarief Begraafplaats Amersfoort

Tarief Begraafplaats Den en Rust Bilthoven en Tarief Natuurbegraafplaats Den en Rust Bilthoven

Begraafplaatsen Amsterdam
In Amsterdam zijn meerdere begraafplaatsen.
Crematorium en Begraafplaats De Nieuwe Ooster heeft 2 aula’s. In de Jan Leupen aula zijn ongeveer 90 zitplaatsen In de net nieuwe kleine aula is plaats voor maximaal 50 personen. Beide aula’s beschikken over koffiekamers. Op het park is ook een uitvaartcentrum gevestigd.

Herdenkingspark Westgaarde bestaat uit een crematorium en een begraafplaats. Er zijn 2 aula’s en meerdere koffiekamers aanwezig. De Vondelaula biedt een zitplaats voor ongeveer 200 personen. De Jan Visscher (familie)aula biedt plaats aan ongeveer 15 personen. Bij het herdenkingspark is ook een uitvaartcentrum aanwezig.

In 2012 is ook een crematorium op begraafplaats De Nieuwe Noorder in gebruik genomen. Kenmerkend voor de huidige aula zijn de halfgebogen, asymmetrische dakkappen waardoor het licht naar binnen stroomt, de aula biedt plaats aan ongeveer 100 personen. Tevens is hier ook een uitvaartcentrum aanwezig.

Naast deze 3 begraafplaatsen zijn er nog meerdere begraafplaatsen in Amsterdam zoals bijvoorbeeld Zorgvlied, bij begraafplaats Zorgvlied is het bijzondere dat het ook per boot bereikbaar. Daarnaast biedt Zorgvlied ook een aula en koffiekamer.