Rebel's Begrafenisonderneming Spreken en RituelenSpreken en Rituelen bij een uitvaart

Persoonlijke afscheidsplechtigheid

Een rouwdienst is exclusieve en persoonlijke gelegenheid. Het leven van een dierbare wordt gememoreerd tijdens dit laatste afscheid. Het is belangrijk dat dit gebeurt op een prettige wijze en volgens de wensen van zowel de overledene als de nabestaanden. Tijdens een afscheidsceremonie willen velen hun betrokkenheid tonen, warmte geven, hun verdriet laten zien. Hoewel de beschikbare tijd beperkt is, moet daartoe toch voor iedereen de ruimte zijn. Een plechtigheid kan ook ingevuld worden met verschillende rituelen, religieus of niet-religieus van aard.

Religieus afscheidsritueel

Indien de overledene kerkelijk meelevend was wordt het afscheidsritueel vaak ingevuld door een dominee, voorganger of pastoor van het kerkgenootschap. Wij regelen alle contacten en benodigdheden voor u. De beschikbaarheid van de kerk en dominee, maar ook de organist en eventuele liturgie of verdere invulling met bijvoorbeeld kaarsen.

Hulp bij het invullen van het laatste afscheid

Heel veel zaken om te regelen en om rekening mee te houden in een vaak toch al moeilijke periode. Als u hulp zoekt bij het samenstellen van een plechtigheid dan kunnen onze uitvaartbegeleiders u daarin bijstaan. Mocht u behoefte hebben aan hulp bij het maken van speech, het samenstellen van een ritueel of het vinden van de juiste muziek, wij helpen u. Mocht een geestelijke invulling wensen, maar geen lid (meer) zijn van een kerk, wij hebben een groot netwerk van ritueelbegeleiders die wij in voor u in kunnen schakelen.

De uitvaartbegeleider zoekt met u naar een passende persoon die u de hulp kan bieden die u wenst. Wij werken bijvoorbeeld samen met Sophie Looijestijn van Moment van Betekenis,

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp neemt u dan gerust contact met ons op.