Crematorium

Als u kiest voor cremeren, dan mag u net als bij begraven zelf de locatie bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor uw geboorteplaats of woonplaats. Vaak is de keuze voor een crematorium heel persoonlijk. Sfeer, ligging en bereikbaarheid kunnen daarbij een rol spelen. Een crematie mag in elk crematorium plaatsvinden, ongeacht waar u woont.

Waar u ook voor kiest, het is goed om vooraf even te gaan kijken op het crematorium. Wij kunnen u ook altijd helpen bij het maken van een keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor tarieven en regelgeving per crematorium. Hieronder hebben wij een aantal crematoria uit de regio opgesomd. Denkt u aan een crematorium die hier niet bij staat? Geen enkel probleem, ook dan helpen wij u graag.

Afscheidsbijeenkomst

Een afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan een crematie hoeft niet in een crematorium plaats te vinden. Dat kan bijvoorbeeld ook in een theater, kerk of verenigingsgebouw in uw eigen omgeving. De crematie kan dan later in stilte plaatsvinden in een crematorium of u kunt de overledene met een kleine groep familie daar nog naar toe begeleiden.

Welk crematorium kiest u?

Hieronder geven wij de crematoria in de omgeving van ons werkgebied de regio ’t Gooi en Almere aan. Wij kunnen u ook altijd helpen bij het maken van een keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor tarieven en regelgeving per crematorium. Staat het crematorium dat u zoekt hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen informeren.

Crematorium Almere

Aan de Kruidenweg in Almere-Stad ligt crematorium Almere. Het gebouw heeft een ruime aula met ongeveer 130 zitplaatsen, 2 koffiekamers en opbaarfaciliteiten. De locatie is goed bereikbaar via de Hoge Ring vanaf snelweg A6, er is ook ruime parkeergelegenheid aanwezig. Een punt van aandacht is wel dat het vanaf de parkeerplaats nog wel 5 minuten lopen is naar de aula. Voor invaliden zijn er parkeerplaatsen dichterbij het crematorium.

Tarieven crematorium Almere

Daarnaast is er nog een crematorium in Almere genaamd Cremaere. Dit is een kleinschalig crematorium waar in kleine kring afscheid kan worden genomen van de overledene. Dit is bijvoorbeeld ook heel geschikt wanneer er al op een andere locatie een bijeenkomst is gehouden en de overledene in stilte of kleine kring wordt gecremeerd. Het bijzondere aan Cremaere is dat het een elektrische oven heeft en dus geen gas gebruikt.

Tarieven Cremaere

Crematorium Laren

In 2019 heeft crematorium Laren haar deuren geopend. Het is een rustig gelegen crematorium met een aula die uitkijkt op een stuk natuur. De aula van crematorium Laren is geschikt voor kleine groepen, maar kan door gebruik van schuifwanden en een galerij ook 175 personen een zitplaats bieden. De prachtige hal biedt een mooie entree en de koffiekamers variëren in grootte zodat er altijd een passende ruimte beschikbaar is.

Tarieven crematorium Laren

Crematorium Amersfoort

Het crematorium Amersfoort ligt aan de Dodeweg 31 te Leusden en is een relatief nieuw crematorium met een zeer ruime aula waar ruim 160 personen kunnen zitten en in totaal minimaal 300 personen de plechtigheid kunnen bijwonen. Daarnaast is er ook nog het oorspronkelijke aulagebouw van de begraafplaats die gebruikt kan worden voor plechtigheden. Deze aula biedt plaats aan ongeveer 80 personen. Ook beschikt het crematorium over een kleine familie aula tot 25 personen voor intieme plechtigheden.

Tarieven crematorium Amersfoort

Crematorium Bilthoven

In de Bilthovense bossen ligt crematorium Den en Rust aan de Frans Halslaan 27, de aula biedt plaats aan ongeveer 100 personen en is beroemd vanwege het zicht vanuit de aula. U kijkt daar uit over een prachtig bospad. Het crematorium beschikt verder over 2 koffiekamers.

Tarieven crematorium Bilthoven

Crematorium Hilversum

Eind juli 2016 is het crematorium Hilversum in gebruik genomen. Het crematorium bevindt zich op begraafplaats Zuiderhof aan de Kolhornseweg in Hilversum. Het crematorium deelt de aula en de nieuwe koffiekamer met de begraafplaats. De koffiekamer biedt uitzicht over de Hoorneboegse heide. In de aula is een geluidsinstallatie aanwezig, en de mogelijkheid voor het afspelen van beeldpresentaties. De aula biedt 100 zitplaatsen en voldoende ruimte voor 150 gasten om te staan. De nieuwe koffiekamer biedt plaats aan maximaal 70 personen. Om van de aula naar de koffiekamer te gaan moet een stukje (grotendeels overdekt) buiten gelopen worden.

Tarieven crematorium Hilversum

Crematorium Lelystad

Crematorium Ölandhorst bevindt zich aan de buitenrand van Lelystad aan de Oostranddreef. Het gebouw beschikt over 2 aula’s met 50 en 140 zitplaatsen, meerdere koffiekamers en opbaarfaciliteiten.

Tarieven crematorium Lelystad

Crematorium Utrecht

In Utrecht-Noord aan de Floridadreef bevindt zich crematorium Daelwijck, dit crematorium beschikt over 2 aula’s met 60 en 160 zitplaatsen en meerdere koffiekamers.

In Leidsche Rijn is het crematorium Domstede geopend in 2016. Het crematorium is gevestigd aan de Proostwetering 8. Het is een bijzonder gebouw met veel organische vormen en veel glas. Het crematorium heeft een grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Daarnaast is er ook een kleine familieaula voor plechtigheden met maximaal 25 personen. Er is ook de mogelijkheid tot opbaren in het uitvaartcentrum met 24-uurs kamers.

Tarieven crematorium Utrecht

Crematorium Amsterdam

In Amsterdam zijn meerdere crematoria. Crematorium en Begraafplaats De Nieuwe Ooster heeft 2 aula’s. In de Jan Leupen aula met ongeveer 90 zitplaatsen kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren. In de net nieuwe kleine aula is plaats voor maximaal 50 personen. Beide aula’s beschikken over koffiekamers. Op het park is ook een uitvaartcentrum gevestigd.

Tarieven Crematorium De Nieuwe Ooster

Herdenkingspark Westgaarde biedt ook de mogelijkheid tot cremeren en begraven. Er zijn 2 aula’s en meerdere koffiekamers aanwezig. De Vondelaula biedt een zitplaats voor ongeveer 200 personen. De Jan Visscher (familie)aula biedt plaats aan ongeveer 15 personen. Bij het herdenkingspark is ook een uitvaartcentrum aanwezig.

Tarieven Herdenkingspark Westgaarde

In 2012 is het crematorium op de begraafplaats De Nieuwe Noorder in gebruik genomen. Kenmerkend voor de huidige aula zijn de halfgebogen, asymmetrische dakkappen waardoor het licht naar binnen stroomt, de aula biedt plaats aan ongeveer 100 personen. Tevens is hier ook een uitvaartcentrum aanwezig.

Tarieven Crematorium De Nieuwe Noorder

Ook het 4e crematorium heeft in 2016 zijn deuren geopend op begraafplaats Zorgvlied.

Tarieven Zorgvlied