Kleding van een overledene

Een overleden dierbare wordt na het overlijden meestal gekleed in kleding die vaak werd gedragen of prettig zat. Ook sierraden of andere attributen worden meegegeven in de kist. Er is eigenlijk niets duurzamer, dan eigen kleding van de overledene. Wel is het van belang dat de materiaal natuurlijk zijn. Is er door omstandigheden geen kleding beschikbaar, dan kijken wij graag samen met u naar alternatieven. Zo kunt u zelf iets aanschaffen in de winkel, maar een speciaal doodshemd van bijvoorbeeld hennep, wol of linnen kan ook.

Sieraden die de overledene draagt, kunnen vlak voor het sluiten van de kist of wade afgedaan worden. Hiermee kunnen zij een dierbare herinnering vormen of een nieuw leven krijgen. Ook een oude bril of hoortoestel kunnen beter niet achterblijven in de kist. Er zijn veel goede doelen die voor een mooie bestemming zorgen. Zelf brengen wij dit soort producten, met goedkeuring van de nabestaanden, naar Stichting Albanië Comité.

Het meest duurzaam is om zo min mogelijk mee te geven in de kist. Maar bloemen, foto’s, een notitieblok van de overledene, onverpakt voedsel of houten voorwerpen zijn geen enkel probleem. Wilt u hierover meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of kijk eens op de website van Stichting GreenLeave.