Rebel´s Begrafenisonderneming polis uitvaartverzekering

Uitkering polis uitvaartverzekering

Indien de overledene uitvaartverzekeringen had, dan moeten deze polis ingediend worden bij de betreffende maatschappij met een akte van overlijden en een verzoek tot uitkering. Veel maatschappijen zijn in de loop der jaren verdwenen of overgenomen, de uitkering blijft echter altijd 100 jaar geldig.

Wij sturen de eventuele polissen kosteloos voor u in en controleren de uitkering. In de meeste gevallen keren deze verzekeringen aan de familie uit. Sommige uitvaartverzekeringen keren uit in natura hetgeen betekent dat zij alleen op vertoon van de nota van de uitvaart uitkeren aan de uitvaartondernemer. In dat geval wordt het bedrag verrekend met de rekening van de uitvaart.

Uitkering levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering

U dient bij levens- of overlijdensrisicoverzekeringen rekening te houden met wie de premie heeft betaald. Als de verzekering is afgesloten op het leven van de overledene (heeft hij/zij de premie altijd zelf betaald?), dan is de uitkering met successierecht belast. Heeft de begunstigde (degene die op het leven van de overledene de verzekering had afgesloten) de premie betaald, dan is dat niet het geval. Hierover kan uw verzekeringsadviseur u meer informatie geven.

Overige verzekeringen

Als u normale verzekeringen van de overledene wilt beëindigen, kunt u een brief sturen naar de verzekeringsmaatschappij. Hierin geeft u aan dat de verzekerde is overleden en dat u per heden de verzekering wilt beëindigen. U dient een kopie van de akte van overlijden bij te sluiten.

Veel verzekeringsmaatschappijen zijn bereid de verzekering per direct te stoppen en soms storten ze de inmiddels betaalde premie over het nog te lopen verzekeringsjaar/termijn terug. Had de overledene een verzekeringsadviseur, dan is het verstandig met hem/haar contact op te nemen in verband met de afwikkeling van de lopende verzekeringen.

Heeft u hierover vragen? Neemt u gerust contact met ons op.