Rouwkaarten en advertenties

Al vrij snel nadat een dierbare is overleden, moet u nadenken over een rouwkaart en eventueel advertenties. Zodat u familie, vrienden en kennissen kunt informeren over de dag van de crematie. Wij helpen u hier graag bij.

Een kaart die past

Samen met onze uitvaartbegeleider kunt u nadenken over de vorm van de kaart en de tekst. Vroeger was de kaart meestal sober, met een grijze rand. Tegenwoordig is veel meer mogelijk. Een eigen gekleurd ontwerp, een tekening, zelfgeschreven teksten, foto’s, noem maar op. Het is net wat bij u en de overleden dierbare past.

Voorbeelden rouwkaarten

Wij hebben een volledig eigen collectie samengesteld met rouwkaarten. Rouwcirculaires aangepast aan de wensen van families en aan onze omgeving. Naast deze bijzondere collectie behoort een eigen ontwerp of een rouwkaart uit een collectie van drukkerij uiteraard ook tot de mogelijkheden.  In de galerij hieronder treft u een deel van onze eigen collectie aan, onder de afbeeldingen van rouwcirculaires vindt u ook een link naar een collectie van een bekende rouwkaarten uitgeverij.

De collectie van Familycards vindt u via deze link: Voorbeeldcollectie rouwkaarten

Wat voor tekst hoort op een rouwkaart?

Het belangrijkste is vooral dat de tekst van een rouwkaart past bij de overledene en de situatie. Dat maakt ook dat een tekst voor een rouwkaart voor iedereen uniek is. Er kan een gedicht op een kaart, een spreuk die een overledene zelf altijd gebruikte of gewoon iets moois passend. Wij als uitvaartbegeleiders zoeken met u naar de juiste woorden om het verlies vorm te geven. Als hulp hebben wij een aantal voorbeeldteksten ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om het gedachteproces op gang te helpen. Zo hebben wij teksten voor: een inleiding van een rouwkaart, de aanhef van de rouwkaart en voor de extra verdrietige situatie voor de aanheftekst bij het overlijden van een kindje.

Wat is de indeling van een rouwkaart?

Maar waar zet je dan deze teksten op een aankondiging van het overlijden? Hiervoor hebben wij een format dat wij vaak laten zien. Het hangt af van het type kaart dat wordt uitgezocht, maar over het algemeen worden dezelfde blokken gebruikt, alleen per kaart en tekst verschilt de indeling een beetje. Maar het geeft wel een goed beeld van wat er nodig is voor een volledige rouwkaart.

Format voor een rouwkaart indeling van Rebel Uitvaart Huizen
Format rouwkaart indeling

Verzending van de kaart

Een rouwkaart wordt altijd verstuurd in een speciale envelop met een rouwpostzegel. Op die manier weet u zeker dat de kaart zorgvuldig wordt behandeld en dat deze op tijd bij de familie, vrienden en kennissen wordt bezorgd. Wij nemen wij voor u de verzending van de kaarten uit handen, het adresseren, insteken en posten regelen wij voor u. Wilt u dit liever zelf, dan mag dat uiteraard ook.

Advertenties

Naast rouwkaarten kunt u ook een advertentie laten plaatsen in een lokale, regionale krant of landelijke krant. De kosten voor een gemiddelde overlijdensadvertentie wisselen sterk, omdat er per krant een ander tarief geldt en er per millimeter wordt afgerekend. In grote lijnen kost een advertentie in een lokale krant ongeveer € 100,-, in een regionale krant € 350,- (bijvoorbeeld de Gooi- en Eemlander of Almere Vandaag) en in een landelijke krant € 1200,- (bijvoorbeeld NRC Handelsblad). Als u een advertentie wilt plaatsen, dan regelen wij dat graag voor u.

Ook wanneer u als belangstellende een advertentie wilt plaatsen als steunbetuiging naar de familie, dan kunnen wij dat voor u regelen. Als de familie zelf ook een advertentie plaatst, dan zorgen wij ervoor dat uw advertentie daar bij staat. Neemt u voor informatie gerust contact met ons op.