Grafmonument

Een grafmonument of grafsteen is een type monument dat wordt geplaatst op een graf, ter herinnering aan of ter ere van een overleden dierbare. Het is niet altijd makkelijk te bepalen wat u wilt en wat past. Gelukkig heeft u ook wel even de tijd. Een grafmonument wordt vaak pas een paar maanden na de begrafenis geplaatst, om verzakking van de grafsteen te voorkomen.

Grafstenen in vele soorten en maten

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in grafmonumenten in evenveel verschillende prijsklassen. Een gedenksteen kan worden vervaardigd uit natuursteen, glas of RVS, eventueel aangevuld met andere materialen. Daarbij kunt u kiezen voor een standaard monument of steen, maar u kunt natuurlijk ook een eigen monument ontwerpen.

Wij helpen u graag op weg. Door onze samenwerking met een aantal zeer gerenommeerde bedrijven weten wij precies wat allemaal mogelijk is en kan. Al deze partijen staan, net als wij, voor een goede service en kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Onze tip voor een grafsteen: De Baarnsche Steenhouwerij

Zo werken wij in de regio het Gooi al heel lang samen met de Baarnsche Steenhouwerij, gespecialiseerd in het vervaardigen, beletteren en plaatsen van grafmonumenten. De manier waarop die herinnering wordt bewaard, is heel persoonlijk. Er is veel keuze in grafmomenten, urnen en as ornamenten, zowel in verschillende materialen als prijsklassen. De Baarnsche Steenhouwerij werkt al 150 jaar samen met klanten om te zorgen voor een herinneringsmonument precies zoals wordt gewenst. Met liefde voor hun vak en oog voor gevoel dragen zij zorg voor het ontwerpen en produceren van een uniek en persoonlijk grafmonument.

Een kunstwerk als grafmonument

Soms past een kunstwerk beter bij iemands leven dan een veel voorkomende grafsteen. Dan is Siemen Bolhuis misschien wel de kunstenaar die u kan helpen bij het creëren van het ideale grafmonument. Hij zegt daar zelf dit over: Door het zo dichtbije van het recente sterven is de opdrachtgever vol van emoties.
Die wil ik graag omzetten in een vorm die recht doet aan het leven van de overledene maar die ook na de rouwperiode een goede gedenkplek zal blijken te zijn.

Een aantal voorbeelden van zijn werk zijn te zien op zijn website: Siemenbolhuis.nl

Per begraafplaats zijn er verschillende regels rondom formaten van grafstenen. Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht. Ook gaan wij (kosteloos) met u mee als u dat fijn vindt, wanneer u een afspraak heeft met een steenhouwerij van uw keuze.