Grafmonument

Een grafmonument is een type monument dat wordt geplaatst op een graf, ter herinnering aan of ter ere van een overleden dierbare. Het is niet altijd makkelijk te bepalen wat u wilt en wat past. Gelukkig heeft u ook wel even de tijd. Een grafmonument wordt vaak pas een paar maanden na de begrafenis geplaatst, om verzakking te voorkomen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in grafmonumenten in evenveel verschillende prijsklassen. Een gedenksteen kan worden vervaardigd uit natuursteen, glas of roestvrijstaal, eventueel aangevuld met andere materialen. Daarbij kunt u kiezen voor een standaard monument of steen, maar u kunt natuurlijk ook een eigen monument laten maken.

Wij helpen u graag op weg. Door onze samenwerking met een aantal zeer gerenommeerde bedrijven weten wij precies wat allemaal mogelijk is en kan. Al deze partijen staan, net als wij, voor een goede service en kwaliteit voor een betaalbare krijs.

Baarnsche Steenhouwerij
Zo werken wij in de regio het Gooi al heel lang samen met de Baarnsche Steenhouwerij, gespecialiseerd in het vervaardigen, beletteren en plaatsen van grafmonumenten. De manier waarop die herinnering wordt bewaard, is heel persoonlijk. Er is veel keuze in grafmomenten, urnen en as ornamenten, zowel in verschillende materialen als prijsklassen. De Baarnsche Steenhouwerij werkt al 150 jaar samen met klanten om te zorgen voor een herinneringsmonument precies zoals wordt gewenst. Met liefde voor hun vak en oog voor gevoel dragen zij zorg voor het ontwerpen en produceren van een uniek en persoonlijk grafmonument.

Memory Stone
Ook hebben wij een samenwerking met Memory Stone.[deze link?] Het bedrijf staat voor vernieuwing en puurheid. Zij leveren bijzondere monumenten in de vorm van kiezels. Deze zijn eigenzinnig en tijdloos, waarmee het bedrijf aangeeft dat de manier waarop iemand in het leven staat niet ophoudt bij overlijden. Memory Stone heeft drie formaten grafstenen, in verschillende kleuren (wit, grijs of antraciet), en twee urnstenen. In de urnstenen en grafstenen kan een tekst worden gegraveerd of gestraald. Ook kunnen letters erop worden gezet. Onze uitvaartbegeleiders kunnen u alles vertellen over de producten van Memory Stone. In onze uitvaartwinkel hebben wij ook uitgebreide informatie en kleurstalen en voorbeelden.

Per begraafplaats zijn er verschillende regels rondom formaten van grafmonumenten. Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht. Ook gaan wij graag (kosteloos) met u mee, wanneer u een afspraak heeft met een steenhouwerij.