UITVAARTVERZEKERING

Met een uitvaartverzekering regelt u de financiële kant van een uitvaart. U kunt met elke bestaande uitvaartverzekering van elke verzekeraar bij ons terecht. Samen bekijken we de verzekering en in alle rust adviseren wij u over de mogelijkheden. Heeft u nog geen verzekering en wilt u weten waar u goed aan doet? Ook dan denken wij graag met u mee.

Van te voren regelen
Een mooi afscheid doet recht aan het leven dat iemand heeft geleid. Iedere uitvaart is anders en persoonlijke wensen staan centraal. Daarbij helpt het als u ten tijde van leven nadenkt over uw wensen. U kunt dit vastleggen in de uitvaartcodicil. Ook scheelt het voor de nabestaanden als het financieel allemaal geregeld is, bijvoorbeeld via een uitvaartverzekering. Wij adviseren u graag hierin.

Polischeck
Heeft u al een uitvaartverzekering en wilt u weten of u goed bent verzekerd? Wij kunnen dit aan de hand van uw wensen nakijken. In praktijk komen wij namelijk vaak polissen tegen met een te lage dekking, vooral bij polissen die een tijdje geleden zijn afgesloten. Ook zijn er polissen waarbij de keuze voor een specifieke uitvaartonderneming financiële gevolgen heeft voor de uitkering. Dit geldt vooral bij oude natura pakket polissen van onder andere Dela, Yarden en Monuta.

Uitkering polis uitvaartverzekering
Wanneer de overledene een uitvaartverzekering had, dan moet deze polis ingediend worden bij de betreffende maatschappij met een akte van overlijden en een verzoek tot uitkering. Veel maatschappijen zijn in de loop der jaren verdwenen of overgenomen. De uitkering blijft echter altijd 100 jaar geldig. Als nabestaande hoeft u dat niet allemaal zelf te doen. Wij sturen de eventuele polissen kosteloos voor u op en controleren de uitkering. Meestal wordt er direct aan de nabestaanden uitgekeerd. Sommige uitvaartverzekeringen keren uit in natura. Dat betekent dat zij alleen op vertoon van de nota van de uitvaart uitkeren aan de uitvaartondernemer. In dat geval wordt het bedrag verrekend met de rekening van de uitvaart.

Uitkering levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering
Bij een levens- of overlijdensrisicoverzekering is het belangrijk te weten wie de premie heeft betaald. Als de verzekering is afgesloten op het leven van de overledene (heeft deze persoon de premie altijd zelf betaald?), dan is de uitkering met successierecht belast. Heeft de begunstigde (degene die op het leven van de overledene de verzekering had afgesloten) de premie betaald, dan is dat niet het geval. De verzekeringsmaatschappij kan u hierover meer informatie geven.

Overige verzekeringen
Als u andere verzekeringen van de overledene wilt beëindigen, kunt u een brief sturen naar de verzekeringsmaatschappij. Meer hierover leest u op de pagina Financiële handelingen na overlijden.

Wilt u uw wensen doorspreken, uw polis laten checken of meer horen over de mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend en zonder kosten een afspraak met ons.