WAT KOST EEN UITVAART

Een mooi afscheid doet recht aan het leven dat iemand heeft geleid. Iedere uitvaart is anders en centraal staan de wensen van de overledene. De kosten van de uitvaart zijn afhankelijk van die wensen. Zo is er de keuze tussen een crematie of begrafenis, misschien wel op een natuurbegraafplaats. Ook de keuze voor kaarten, bloemen en catering zijn van invloed op de kosten. Verder zijn er grote verschillen in kosten tussen begraafplaatsen en uitvaartcentra. Het is dan ook goed om hier rustig over na te denken, voordat u een keuze maakt.

De meest voorkomende kosten rond een uitvaart
Gemiddeld kost een complete begrafenis met een algemeen graf of bestaand eigen graf zo’n € 6.500. Een crematie is over het algemeen iets goedkoper, de volledige crematie met plechtigheid kost ongeveer € 5.500. Dit zijn wel gemiddelden. Zo is een eenvoudige crematie met een afscheid in ons uitvaartcentrum ook mogelijk vanaf ongeveer € 2.300. Alles hangt af van de keuzes die u maakt en bij u passen voor de uitvaart.

De meest voorkomende uitvaartkosten zijn:
• Begeleiding door de uitvaartverzorger
Verzorgenopbaren en vervoer van de overledene
• Aankondiging van het overlijden met een rouwkaart en/of advertentie
• Uitvaartplechtigheid inclusief huur van de locatie, muziek en sprekers
Catering bij de uitvaartplechtigheid
Grafrecht voor de begraafplaats of crematierecht voor het cremeren
• Overige kosten zoals voor de bloemen en dragers

Naar de uitvaartcalculator

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van een uitvaart. In uw verzekering kunt u zelf regelen tot welk bedrag de kosten van de uitvaart worden gedekt. Meer informatie over de uitvaartzekering en het uitkeren daarvan, vindt u op de pagina Uitvaartverzekering.