Uitvaartbegeleiders

In ons bedrijf zijn 4 personen werkzaam als uitvaartbegeleider. Indien wij de uitvaart verzorgen van een dierbare zal u veel contact hebben met een van ons. Wij werken samen met onze andere medewerkers om de uitvaart volledig volgens uw wensen te laten verlopen. Omdat wij in de periode rondom een uitvaart intensief contact met u hebben zullen wij ons kort aan u voorstellen.

Uitvaartbegeleider Mijndert Rebel

Mijndert Rebel Uitvaartbegeleider Rebel Uitvaart Huizen Almere

Mijn naam is Mijndert Rebel en ik ben als 8ste generatie van de familie Rebel werkzaam in ons familiebedrijf. Veel mensen denken altijd dat het een verplicht nummer was om te gaan werken in het familiebedrijf als begrafenisondernemer, maar het tegendeel is waar. Toen ik 18 jaar was en mij oriënteerde op een vervolgstudie na het VWO gaf ik bij mijn ouders aan of ik niet bij hen mocht komen werken omdat het mij mooi werk leek. Zij waren blij verrast, maar vertelden mij wel dat zij vonden dat ik eerst moest gaan studeren alvorens ik in het familiebedrijf aan de slag mocht. Tijdens mijn studie Management, Economie en Recht ben ik wel alvast als drager en verzorger van overledene gaan werken om ervaring op te doen. Zodoende zit ik nu al ruim 18 jaar in het ‘vak’. Naast mijn HBO diploma heb ik ook het Vakexamen voor de uitvaart gedaan bij de (toenmalige) Stivu. Tegenwoordig heb ik het bedrijf volledig overgenomen, ben ik getrouwd met Clarine en heb ik 3 kinderen, een dochter Josephine, een zoon Thomas en dochter Amélie.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Mijndert Rebel

Ik krijg nog wel eens de vraag wat ik doe als uitvaartbegeleider. Eigenlijk is dat heel eenvoudig, wij zijn niets anders dan een ceremoniemeester of wedding planner bij een bruiloft. Uiteraard is het een geheel andere emotie, maar wij regelen veel voor de familie, ontzorgen hen en zorgen ervoor dat de dag van de uitvaart vlekkeloos en naar wens verloopt. Mijn drijfveer voor dit werk is dan ook het bijstaan van mensen in moeilijke tijden, dat is niet altijd leuk werk, maar wel mooi en dankbaar werk. De contacten met families worden een onderdeel van jezelf en blijven je altijd bij.

Uitvaartbegeleider Jan Rebel

Jan Rebel Uitvaartbegeleider Rebel Uitvaart Huizen AlmereIk ben Jan Rebel, de 7e generatie binnen onze familie die het bijzondere werk dat wij hebben heeft mogen doorzetten. Sinds begin jaren 70 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger, eerst nog parttime en in de vakanties van mijn vader, maar in de loop der jaren steeds intensiever. In 1995 heb ik het bedrijf volledig overgenomen en is mijn vader gestopt met het verzorgen van uitvaarten. Ondertussen is al weer de volgende generatie werkzaam in ons familiebedrijf, bijzonder dat het bedrijf in ieder geval nog een generatie door mag gaan als familiebedrijf. Per 2016 is het bedrijf volledig overgedragen aan mijn zoon Mijndert. Ik verzorg nog wel uitvaarten voor families, maar ik mag het iets rustiger aan doen nu. Daarnaast ben ik ook de trotse opa van 8 kleinkinderen en heb ik iets meer tijd om van hen te genieten.

Met mijn vrouw Ans, die de administratieve kant van het bedrijf organiseerde hebben wij veel zien veranderen in de afgelopen jaren en is sinds mijn opleiding in 1971 er veel veranderd. Dat is ook goed, de manier van rouw is veel opener geworden en veel minder taboe. Mijn vader wist vaak al voordat hij bij de mensen thuis was geweest al hoe de uitvaart in grote lijnen er uit zou zien, iedereen kende elkaar immers in Huizen en per kerkgenootschap of familie lagen de keuzes redelijk vast. Nu is dat gelukkig anders en past iedereen de uitvaart aan zijn of haar eigen wensen aan. Als ik een uitvaart heb mogen begeleiden en families bedanken mij achteraf dat zij terug kijken op een mooi afscheid helemaal naar wens van hen en de overledene dan geeft het altijd een bijzonder gevoel dat ik daar een ‘klein’ onderdeel van uit heb mogen maken.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Jan Rebel

 

 

Uitvaartbegeleider Monique Rebel-Zevering

Monique Rebel-Zevering Uitvaartbegeleider Rebel Uitvaart Huizen AlmereMijn naam is Monique Rebel-Zevering, geen familie van de ondernemers Rebel maar wel woonachtig in Huizen. Sinds mei 2015 ben ik bij Rebel’s Begrafenisonderneming werkzaam als uitvaartbegeleider.

Als uitvaartbegeleider sta ik dicht bij een familie die afscheid neemt van een dierbare. Afscheid nemen doe je maar een keer en daarom vind ik het belangrijk dat het een afscheid is zoals de nabestaanden dat willen invullen en recht doet aan de dierbare die is overleden. Het is best pittig om in een korte tijd veel beslissingen te moeten nemen en ik vind het fijn daarin te mogen ondersteunen.

 

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Monique Rebel-Zevering

Uitvaartbegeleider Gerlinda Terlouw

Gerlinda Terlouw Uitvaartbegeleider Rebel Uitvaart Huizen AlmereVanuit mijn werk als directiesecretaresse heb ik altijd zaken uit handen genomen, ik miste alleen de verdieping in mijn werk. Daarom ben ik uitvaartbegeleidster geworden. Nu kan ik nabestaanden helpen in een moeilijke periode van hun leven, ontzorgen en samen een mooi afscheid te organiseren.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Gerlinda Terlouw

 

 

 

Uitvaartbegeleider Daisy Helmig

Mijn naam is Daisy Helmig. Na ruim 12 jaar in de zakelijke dienstverlening gewerkt te hebben als personeel- en organisatieadviseur, ben ik in maart 2013 gestart bij Rebel’s begrafenisonderneming als uitvaartbegeleider. Uiteraard heb ik mij voorbereid op deze verandering van loopbaan en heb de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd en inmiddels succesvol afgerond. Sinds april 2017 werkt Daisy op freelance-basis met enige regelmaat voor ons.

Belangrijke reden voor mij om deze stap te maken is de voldoening die ik verwachtte uit dit werk te halen. Ik vind het prettig om toegevoegde waarde te kunnen leveren in een periode waarin mensen dat nodig hebben en zorgen uit handen te kunnen nemen. Die verwachting blijkt terecht; het werk geeft absoluut voldoening en óók energie om iedere keer weer een mooi afscheid neer te kunnen zetten samen met de familie. Juist de samenwerking en het intensieve contact in de periode na overlijden ervaar ik als het mooie aan ons vak.

Naast het werk heb ik een leven in en om Naarden wat ik deel met mijn zoon Stijn en partner Erik.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Daisy Helmig