Duurzame rouwkaart en drukwerk

Al vrij snel nadat een dierbare is overleden, moet u nadenken over hoe u familie, vrienden en kennissen informeert over de dag van de uitvaart. Wij helpen u hier graag bij.

Wel of geen drukwerk

Samen met onze uitvaartbegeleider kunt u nadenken over de vorm. Het meest duurzaam is een digitale boodschap (per e-mail of telefoon). Wij kunnen voor u de vormgeving verzorgen, zodat het een persoonlijke uitstraling krijgt. Telefonisch informeren kan natuurlijk ook en is in bepaalde levensgroepen heel gebruikelijk. Evengoed kunnen wij ons voorstellen dat een fysieke kaart soms de beste mogelijkheid is, aangezien niet iedereen digitaal bereikbaar is.

FSC keurmerk
Bij een papieren kaart is veel mogelijk. U leest daar meer over op deze pagina. Op al onze rouwkaarten staat een FSC keurmerk. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. Samen met leveranciers hebben wij gezocht naar de meest duurzame kaart. Hierdoor zijn wij tot een selectie gekomen die wij kunnen aanbieden bij een Greenleave uitvaart.

Voor het overige drukwerk, zoals liturgieboekjes of een routebeschrijving, geldt: hoe minder, hoe duurzamer. Een beamer wordt ook vaak gebruikt en een routebeschrijving is lang niet altijd meer nodig. In plaats van bidprentjes en dankbetuigingen kunt u denken aan een tastbare herinnering, zoals bloemzaadjes (nieuw leven) of iets persoonlijks uit het huis van de overledene.