Vervoer

Het grootste gedeelte van de vervuiling bij een uitvaart komt door het vervoer van de belangstellenden van en naar de uitvaart. Daarnaast levert de rouwstoet op de dag van de uitvaart zelf ook vervuiling op. Met advies over de locatiekeuze, tijdstip en vorm van vervoer kunnen wij met u zorgen voor een zo duurzaam mogelijke (GreenLeave) uitvaart.

Locatiekeuze
Vaak komen de meeste belangstellenden uit de buurt. Door de uitvaart ook in de buurt te houden, kunnen zij op de fiets of lopend komen. Ook kunt u kijken of de locatie goed bereikbaar is met openbaar vervoer. Zo veel mogelijk alles organiseren op één locatie (plechtigheid, uitvaart en condoleance) draagt ook bij. Een bijzonder duurzaam alternatief is de uitzending van plechtigheid via internet. Belangstellenden kunnen dan vanuit huis de uitvaart bijwonen. Dit is ook een mooi alternatief voor familie die in het buitenland woont.

Type vervoer
Er zijn voldoende mogelijkheden om de rouwstoet, van plechtigheid naar begraafplaats of crematorium, te verduurzamen. Lopen is op korte afstanden een goed alternatief voor een stoet met volgwagens. Is de afstand te groot, dan kan de fiets overwogen worden. Of een uitvaartbus, waarin de overledene met een aantal familieleden wordt vervoerd. Voor de belangstellenden kan dan een volgbus gehuurd worden. In een volgbus is plaats voor 16-55 personen, waardoor er minder (volg)auto’s nodig zijn. Meer informatie over verschillende typen vervoer vindt u op deze pagina.

Mocht u nog vragen hebben over duurzame vormen van vervoer, neem dan gerust contact met ons op.