Lijkwade

In plaats van te begraven of cremeren in een kist, kunt u ook kiezen voor een lijkwade. Lijkwaden zijn lappen, ook wel doodskleden genoemd, waarin het lichaam van de overledene wordt gewikkeld. Wordt de overledene thuis opgebaard, dan kunnen nabestaanden -als dat een wens is- heel goed zelf de overledene in de lijkwade wikkelen. Daarbij is bovendien ruimte voor een langzaam afscheid met eventuele persoonlijke rituelen. In de loop van de dagen kunnen nabestaanden de lijkwade bijvoorbeeld steeds iets verder sluiten.

Lijkwaden worden van veel verschillende materialen gemaakt. Het meest duurzaam zijn lijkwades van hennep, bamboe, wol of linnen, elk met hun eigen uitstraling en karakter. Vaak kunt u specifieke wensen qua stof of kleur aangeven. Wij hebben verschillende lijkwades. Bij alle varianten hebben we goed gekeken naar de herkomst van het materiaal en de gebruikte methoden in het productieproces. Al onze lijkwades zijn ambachtelijk in Nederland gemaakt. In ons uitvaartcentrum of onze uitvaartwinkel kunt u veel stoffen en materialen bekijken. Ook kunnen wij bij u thuis langskomen. Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden. In onze webwinkel kunt u ook rechtstreeks een lijkwade bestellen.

Draagbaar

Om een overledene in een lijkwade waardig te kunnen vervoeren, wordt gebruik gemaakt van een draagbaar. Die wordt ook mee begraven of gecremeerd. Wij kunnen u in het kader van de GreenLeave uitvaart enkele draagbaren aanbieden van bamboe of Nederlandse wilgentenen. Meer informatie over draagbaren vindt op de pagina kist en draagbaar.