Uitvaartcodicil

Met een uitvaartcodicil legt u eenvoudig een aantal belangrijke keuzes rondom uw uitvaart rechtsgeldig vast. Door dit ten tijde van leven te doen, ontlast u nabestaanden. Bovendien kan het handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Het is wel belangrijk dat uw nabestaanden weten dat u een uitvaartcodicil heeft en waar u deze bewaart. Een kopie van uw codicil kunnen wij ook kosteloos voor u bewaren.

Wensen voor uw uitvaart vastleggen

Met een uitvaartcodicil legt u de grote lijnen van een uitvaart vast. U geeft bijvoorbeeld aan of u begraven of gecremeerd wilt worden en hoe u aankijkt tegen de opbaring. Wilt u tot in detail uw uitvaart vooraf regelen of weten wat een uitvaart -op basis van uw wensen- kost? Maak dan een afspraak met ons en we brengen in een persoonlijk (en vrijblijvend) gesprek uw wensen in kaart. Ook kunnen we samen met u het codicil invullen, als u dat prettig vindt.

Stappen

  1. Vul het codicil digitaal in en bewaar deze digitaal op uw computer.
  2. Mail het digitale codicil naar een naaste en eventueel naar ons (info@rebel-uitvaart.nl).
  3. Print de codicil en bewaar een fysiek exemplaar bij uw administratie. Eventueel kunt u deze ook nog aan een naaste geven.

Wij kunnen u ook een papieren versie toesturen. Mail of bel ons daarvoor. Ook bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.