Begraafplaats in Almere

Wanneer de overledene zelf geen keuze voor een begraafplaats heeft gemaakt, begrijpen wij dat het voor de nabestaanden lastig is om een keuze te maken. Wij als uitvaartverzorger helpen u graag mee met het maken van uw keuze voor een begraafplaats. In Nederland mag u in bijna elke gemeente begraven, ongeacht waar de overledene woonachtig is. Dit betekent dat u ook op een begraafplaats in Almere mag begraven.

Wij adviseren altijd om eerst een kijkje te nemen op de begraafplaatsen in Almere-Stad en in Almere-Haven, voordat u uw definitieve keuze maakt.  Onze uitvaartleiders zijn ervaren en beschikken over ruime kennis over elke begraafplaats in Almere, kunnen wij u voorzien van de benodigde informatie over de mogelijkheden van de begraafplaats. Ook over de kosten van een begrafenis in Almere kunnen wij u alles vertellen.

Aula Begraafplaats Almere

In Almere heeft u de mogelijkheid te kiezen uit twee begraafplaatsen. In Almere-Stad ligt een begraafplaats aan de Kruidenweg en in Almere-Haven aan de Oosterdreef. De tarieven van een begrafenis in Almere kunt u vinden op de pagina Tarieven Begraafplaats.

Begraafplaats Almere Stad

In Almere-Stad ligt een begraafplaats vlak bij de Hoge Ring, waar de aula en de koffiekamers worden gedeeld met het crematorium. Tevens bevindt zicht hier een uitvaartcentrum. De begraafplaats in Almere Stad is ruim opgezet, door de indeling in verschillende grafkamers is er toch een rustige en intieme sfeer gecreëerd. Er is keuze uit verschillende soorten (familie) graven en ruimte voor asbestemming in de urnentuin en het urnenbos.

De begraafplaats is goed bereikbaar door de ligging aan de Hoge Ring vanaf snelweg A6, er is ook ruime parkeergelegenheid aanwezig. Een punt van aandacht is wel dat het vanaf de parkeerplaats nog wel minimaal 5 minuten lopen is naar het aulagebouw. Voor invaliden zijn er parkeerplaatsen dichterbij de aula.

begraafplaats almere stad Kruidenweg
Begraafplaats Almere Stad
Begraafplaats almere Haven
Begraafplaats Almere Haven

Begraafplaats Almere Haven

Een andere mogelijkheid voor een begrafenis is de begraafplaats in Almere-Haven, gelegen aan de Oosterdreef. Ook op deze locatie kunt u gebruik maken van een aula met een koffiekamer en opbaarruimtes. De begraafplaats van Almere-Haven is mooi aangelegd. De inrichting van de diverse grafkamers creëert een sfeer waarbij bezoekers rust en privacy ervaren.

Op de begraafplaats is er de mogelijkheid tot begraven in een familie (particulier) graf. Nabestaanden mogen zelf een graf uitzoeken op 1 van de grafkamers.

Begraafplaats Almere stad grafveld
Begraafplaats Almere Stad
Begraafplaats Almere haven grafkamer
Begraafplaats Almere Haven

Wilt u meer weten over de begraafplaats in Almere of wilt u toch liever een andere begraafplaats kiezen? Bekijk dan onze lijst met begraafplaatsen in de omgeving van Almere via onderstaande button of neem contact met ons op, of vul onderstaand formulier in. U kunt ook vrijblijvend langskomen in onze Uitvaartwinkel aan deBinderij 2 in Almere.

Begraafplaatsen

[ninja_form id=11]