Begrafenis in Hilversum

Wanneer u of uw dierbare overlijdt, dan wilt u graag een mooie begraafplaats ter beschikking krijgen. In Nederland mag de overledene zelf kiezen waar de begrafenis plaatsvindt, ongeacht de gemeente waarin de overledene woonachtig was.

Wij hebben als uitvaartverzorger specifieke kennis van de begraafplaats in Hilversum en de begraafplaatsen in de omgeving. Wij kunnen u alles vertellen over deze locaties en nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Wij vernemen graag uw persoonlijke wensen voor de begrafenis.

Hilversum telt meerdere begraafplaatsen die nog in gebruik zijn te weten: De Noorderbegraafplaats, Zuiderhof, RK begraafplaats St Barbara en de Bosdrift. De oude begraafplaats “Gedenk te Sterven” aan de Oude Torenstraat in Hilversum is sinds 1943 niet meer in gebruik. Verder bevindt zich ook nog een Joodse Begraafplaats aan de Vreelandseweg in Hilversum. De tarieven van een begrafenis in Hilversum kunt u vinden op de pagina Tarieven Begraafplaats.

 

Begraafplaats Hilversum Noorderbegraafplaats
Noorderbegraafplaats
Begraafplaats Hilversum Zuiderhof
Zuiderhof
Begraafplaats Hilversum Bosdrift
Bosdrift

 

 

 

 

De Noorderbegraafplaats in Hilversum

De Noorderbegraafplaats is een statige begraafplaats, bevindt zich aan de Laan 1940-1945 in Hilversum en grenst aan de Berlagevijver. Het ontwerp van de begraafplaats is van W.M. Dudok en aangelegd in 1929. Op de begraafplaats bevindt zich een aula, met ongeveer 80 zitplaatsen. Een zijde van deze aula bestaat volledig uit ramen waardoor het een zeer lichte ruimte is. Er is geen aparte koffiekamer op de begraafplaats. Catering dient in de aula plaats te vinden of op een andere locatie. Hierover kunnen wij u ook uitgebreid informeren.

Begraafplaats Zuiderhof in Hilversum

Begraafplaats Zuiderhof is de grootste begraafplaats van Hilversum met een ruime aula tot 200 personen, gedeeltelijk wel bestaand uit staanplaatsen. Op de begraafplaats is ook een crematorium gevestigd en is er een aparte koffiekamer voor catering gerealiseerd. Deze begraafplaats is net als de Noorder in Dudokstijl gebouwd. De begraafplaats is erg ruim opgezet met strakke lijnen en veel groen. De Zuiderhof grenst aan de Zuiderheide en de parkeerplaats wordt door velen ook als startpunt gebruikt voor wandelingen.

Naast verschillende soorten graven zijn op Zuiderhof ook verschillende mogelijkheden voor asbestemming zoals een urnentuin, urnenmuren, een urnenbos en een verstrooibos.

Begraafplaats de Bosdrift

Officieel de “Nieuwe algemene begraafplaats aan de Boschdrift” genoemd, is een fraaie plek aan de rand van de Hilversumse binnenstad. De begraafplaats dateert van 1890 en is aangelegd in landschapsstijl, naar het ontwerp van de tuinarchitect L.A. Springer. Op begraafplaats de Bosdrift (aan de Bosdrift) worden geen nieuwe graven meer uitgegeven, er is ook geen aula meer in gebruik.

Begraafplaats St. Barbara

Dit is de Rooms-Katholieke begraafplaats van Hilversum aan de Nieuwlandseweg 40. Op de begraafplaats bevindt zich een kleine aula, columbarium en strooiveld voor asbestemming. Er bevindt zich hier ook het bronzen Christusbeeld aan het kruis in het midden van de begraafplaats die afkomstig is uit de afgebroken St Willibrorduskerk.

Vrijblijvend advies over een begrafenis in Hilversum

Wij kunnen u alles vertellen over de begraven in Hilversum. Mocht u meer willen weten over de verschillende begraafplaatsen in het Gooi? Klik dan op de onderstaande button. Wij zijn u graag van dienst. Heeft u liever persoonlijk contact, dat kan. Wij geven u vrijblijvend advies over een begrafenis in Hilversum of de keuze van een begraafplaats. Neemt u gerust contact met ons op of vul het onderstaande formulier in.

Begraafplaatsen

 [ninja_form id=11]