Begrafenis in Bussum

Wanneer een dierbare begraven moet worden, dan wilt u graag een mooie begraafplaats ter beschikking krijgen. In Nederland mag de overledene zelf kiezen waar de begrafenis plaatsvindt, ongeacht de gemeente waarin de overledene woonachtig was. U kunt dus altijd kiezen voor begrafenis in Bussum.

Wij hebben als begrafenisondernemer specifieke kennis van een begrafenis in Bussum en omgeving. Wij kunnen u alles vertellen over de locaties en mogelijkheden bij een begrafenis. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Wij vernemen graag uw persoonlijke wensen voor de begraafplaats en kunnen voor u de gehele uitvaart in Bussum of omgeving verzorgen.

De gemeente Bussum (tegenwoordig onderdeel van Goois Meren) heeft 3 begraafplaatsen ter beschikking. De Algemene Begraafplaats, de Oude en Nieuwe RK begraafplaatsen. Daarnaast bevinden zich op het grondgebied van Bussum ook nog de Oude Begraafplaats, RK Begraafplaats en de Joodse Begraafplaats van Naarden.

Algemene Begraafplaats Bussum

De Algemene Begraafplaats van Bussum ligt aan de Nieuwe Hilversumseweg 70 in Bussum. Op deze locatie kunt u gebruik maken van een mooie aula, waar u de plechtigheid voor de nabestaanden kunt laten plaatsvinden. De aula biedt ruimte aan ongeveer 80 personen.  Er is geen losse koffiekamer aanwezig op de begraafplaats, hiervoor kunt u gebruik maken van de aula van de begraafplaats of uitwijken naar een andere locatie, zoals een restaurant of het naastgelegen uitvaartcentrum.

Op de begraafplaats zijn verschillende soorten graven beschikbaar voor een begrafenis. Daarnaast is er ook een urnenmuur en een strooiveld voor asbestemming.

Begraafplaats Bussum
Begraafplaats Bussum
Begraafplaats Bussum aula
Aula begraafplaats Bussum
RK Begraafplaats Bussum Columbarium
Columbarium RK Begraafplaats Bussum

 

 

 

 

 

RK Begraafplaats Bussum

Tevens heeft Bussum nog twee begraafplaatsen ter beschikking voor leden van de Rooms-katholieke kerk in Bussum. De Nieuwe Rooms-katholieke begraafplaats is tegenwoordig onderdeel van de Algemene Begraafplaats. Het voormalig aulagebouw van de RK begraafplaats is tegenwoordig een columbarium waar asbussen kunnen worden bijgezet.

De Oude RK begraafplaats van Bussum ligt vlak achter de Algemene begraafplaats aan de Nieuwe Hilversumseweg 57. Deze is niet meer in gebruik en wordt onderhouden door vrijwilligers.

Vrijblijvend advies over keuze begraafplaats

Wij kunnen u alles vertellen over de begraafplaats in Bussum. Mocht u meer willen weten over de verschillende begraafplaatsen in de omgeving van Bussum? Klik dan op de onderstaande button. Wij zijn u graag van dienst. Heeft u liever persoonlijk contact, dat kan. Wij geven u vrijblijvend advies over de keuze van een begraafplaats. Neemt u gerust contact met ons op of vul het onderstaande formulier in.

Begraafplaatsen

[ninja_form id=11]