Begrafenis in omgeving Huizen

Aan een passende uitvaart en uitvaartceremonie gaat veel planning vooraf. U wilt bijvoorbeeld graag een mooie begraafplaats uitkiezen, of misschien de juiste crematorium voor de crematie. Als uitvaartonderneming verzorgen wij begrafenissen in omgeving Huizen. Zodat u in alle rust afscheid neemt van uw dierbare op één van de bijzondere locaties. Wij vernemen graag uw persoonlijke wensen voor de begraafplaats en ceremonie.

Locatie voor de uitvaartceremonie

Voorafgaand aan de begrafenis wordt er vaak een uitvaartdienst, rouwdienst of herdenking georganiseerd. Mocht u dit een mooie toevoeging vinden aan het afscheid van uw dierbare, dan is dit mogelijk op veel verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan een plechtigheid in ons uitvaartcentrum of in één van de kerken van Huizen. De Oude Kerk, de Kruiskerk, de Vituskerk en ’t Visnet zijn allemaal op loopafstand van begraafplaatsen. Wij adviseren u graag over welke locatie het best bij uw wensen past.

De kalkovens Begrafenis Huizen
De Kalkovens
Oude Kerk begrafenis Huizen 72dpi
Oude Kerk
Hotel Newport begrafenis Huizen
Hotel Newport

Begraafplaatsen in Huizen

De gemeente Huizen heeft twee begraafplaatsen ter beschikking: De Nieuwe Algemene Begraafplaats en De Oude Algemene Begraafplaats. Beide begraafplaatsen worden beheerd door de gemeente. Hieronder lichten wij u toe over de twee begraafplaatsen, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken voor uw dierbare.

De Nieuwe Algemene Begraafplaats is sinds 1953 in gebruik en ligt aan de Naarderstraat 68 te Huizen. De begraafplaats is ruim opgezet en heeft verschillende soorten graven. Er is een speciaal gedeelte gereserveerd voor kindergraven met een indrukwekkend monument. Tevens is er een urnenmuur en een strooiveld voor asbestemming na de crematie. Op de begraafplaats is er een aula aanwezig die enkel als wachtruimte gebruikt wordt.

Aan het Prins Bernhardplein ligt de Oude Algemene Begraafplaats van Huizen. Deze begraafplaats is er sinds 1828 en wordt ook wel een visserkerkhof genoemd vanwege het ontbreken van grafmonumenten uit die tijd. Op dit moment worden er weinig nieuwe graven uitgegeven, maar wordt er veelal begraven in bestaande, eeuwigdurende graven. In de toekomst zal er een nieuw grafveld komen.

Vrijblijvend advies over keuze begraafplaats

Wij kunnen u alles vertellen over de begraafplaatsen in Huizen. Wilt u meer weten over de verschillende begraafplaatsen in de omgeving van Huizen? Of heeft u hulp nodig bij het organiseren van een passende begrafenis voor uw dierbare? Wij zijn u graag van dienst. Neem contact met ons op door te klikken op de onderstaande button. Heeft u liever telefonisch contact? Bel gerust via 035 – 525 30 67.

Neem contact op voor advies