Begrafenis in Naarden

Wanneer een dierbare overleden is en begraven moet worden, dan wilt u graag een mooie laatste rustplaats op een begraafplaats ter beschikking krijgen. In Nederland mag de overledene zelf kiezen waar de begrafenis plaatsvindt, ongeacht de gemeente waarin de overledene woonachtig was. U kunt dus altijd kiezen voor een begrafenis in Naarden.

Wij hebben als begrafenisondernemer specifieke kennis van een begrafenis in Naarden en omgeving. Wij kunnen u alles vertellen over de locaties en mogelijkheden bij een begrafenis. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Wij vernemen graag uw persoonlijke wensen voor de begraafplaats en kunnen voor u de gehele uitvaart in Naarden of omgeving verzorgen.

Locatie voor de uitvaart in Naarden

Vaak wordt voorafgaand aan een begrafenis een uitvaartdienst, rouwdienst of herdenking georganiseerd. Dit kan op vele manieren en op veel verschillende locaties. Denkt u bijvoorbeeld aan een plechtigheid in de aula van de begraafplaats of de Grote Kerk van Naarden. Ook de Rooms-Katholieke kerk in Naarden is geschikt voor een uitvaartdienst. Voor een meer informele setting zijn bijvoorbeeld het sfeervolle restaurant het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 te Naarden of de unieke locatie Tussen de Bomen aan de Valkeveenselaan op Landgoed Oud-Naarden erg geschikt. Wij kunnen u uitgebreid adviseren welke locatie het beste bij uw wensen past. Neemt u gerust contact met ons op.

Grote kerk Naarden voor begrafenis in Naarden
Grote Kerk Naarden
Tussen de Bomen begrafenis in Naarden
Tussen de Bomen
Het Arsenaal begrafenis in Naarden
Het Arsenaal

 

 

Begraafplaatsen in Naarden

De gemeente Naarden (tegenwoordig onderdeel van Gooise Meren) heeft 2 begraafplaatsen ter beschikking. Begraafplaats Nieuw Valkeveen en de Oude Begraafplaats

Begraafplaats Nieuw Valkeveen

Nieuw-Valkeveen heet de begraafplaats van de gemeente Naarden en deze ligt aan de Valkeveenselaan in Naarden. Deze begraafplaats heeft een lichte aula voor ongeveer 60 personen. De zijwanden bestaan voor een groot deel uit glas en vanuit de aula kijkt men door de achtergevel uit over een laan met een groot grasveld. Een condoleance achteraf kan plaatsvinden in de aula, wij zorgen dat de catering op locatie geregeld wordt eventueel met het gebruik van een tent voor extra ruimte. Ook wijken wij vaak uit naar andere locaties zoals restaurant ’t Vossenhol of Tussen de Bomen op loopafstand. Ook wordt vaak gebruik gemaakt van Hotel Jan Tabak of een van de restaurants in Naarden-Vesting voor een condoleance. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Op begraafplaats Nieuw Valkeveen worden nog nieuwe graven uitgegeven en graven in het oude gedeelte. Er zijn verschillende soorten graven mogelijk in Naarden die u ook zelf uit kunt kiezen. Een belangrijk detail is wel dat Naarden per rij alleen staande of liggende monumenten toelaat. Met de keuze van een graf bepaalt met dus ook het type grafsteen dat later geplaatst kan worden.

Begrafenis in Naarden aula begraafplaats Nieuw Valkeveen
Aula Nieuw Valkeveen
Begrafenis in naarden oude algemene begraafplaats ingang
Oude begraafplaats
begrafenis in naarden begraafplaats nieuw valkeveen
begraafplaats Nieuw Valkeveen

Oude Begraafplaats Naarden

Op de monumentale Oude begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum(!) kan ook begraven worden. Er gelden wel strikte regels voor grafmonumenten om het monumentale beeld van de begraafplaats in stand te houden. Er zijn geen voorzieningen zoals een aula aanwezig op deze begraafplaats. Het naastgelegen Hotel Jan Tabak wordt vaak gebruikt voor een plechtigheid of condoleance als er begraven wordt op de Oude Begraafplaats van Naarden.

Vrijblijvend advies over keuze begraafplaats

Wij kunnen u alles vertellen over een begrafenis in Naarden. Mocht u meer willen weten over de verschillende begraafplaatsen in de omgeving van Naarden? Klik dan op de onderstaande button. Wij zijn u graag van dienst. Heeft u liever persoonlijk contact? Dat kan, wij zijn telefonisch bereikbaar op 035 – 525 30 67. Wij geven u vrijblijvend advies over de keuze van een begraafplaats. Neemt u gerust contact met ons op of vul het onderstaande formulier in.

Begraafplaatsen

[ninja_form id=11]