Condoleance

\

Een condoleance is bedoeld om nabestaanden te laten weten dat met ze wordt meegeleefd. Een condoleance is vaak een persoonlijke en emotionele aangelegenheid. Door de jaren heen is de manier van condoleren veranderd. Traditioneel is een condoleance voor of na een uitvaart, al dan niet met koffie. Steeds vaker zien we dat nabestaanden kiezen voor een meer persoonlijke vorm van een condoleance, die past bij de overleden dierbare. Zoals een drankje in een restaurant of café. Nabestaanden kiezen zelf het moment van de condoleance en de invulling.

Online condoleanceregister
Soms ontbreekt het bij een uitvaart aan de tijd om lang te condoleren. In dat geval kan een online condoleanceregister uitkomst bieden. Familie, vrienden en kennissen kunnen op deze besloten website de tijd nemen om hun steun te betuigen. Ook is het mogelijk om dingen te delen, zoals een persoonlijke anekdote, een mooi verhaal, een gedicht of een tekening.

Nabestaanden ervaren in de dagen voorafgaand aan de uitvaart vaak troost in de ingezonden steunbetuigingen en herinneringen. Het online condoleanceregister geeft bovendien praktische informatie over de uitvaart. Zoals foto’s van de locaties, wensen van familie, routebeschrijvingen en informatie over de uitvaartondernemer. De persoonlijke pagina wordt direct na een overlijden actief en is toegankelijk via een code die met de rouwkaart wordt verspreid.

Vanuit het online condoleanceregister bieden wij u (kosteloos) de mogelijkheid een persoonlijk afscheidsboek te maken. Naast de online condoleances kunnen daarin ook de toespraken gehouden tijdens de uitvaart, foto’s en familiefoto’s worden opgenomen. Er ontstaat op die manier een mooi en persoonlijk document dat generatie op generatie kan worden doorgegeven.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, neemt u gerust contact met ons op.