Stem op het Jubileumdoel 2015

Helaas is het niet langer mogelijk om te stemmen op het jubileumdoel voor ons 200-jarig bestaan.

Op onze feestelijke Open dag op 11 april  maken wij het winnende doel bekend. Dit doel zal dan van iedere door ons verzorgde uitvaart € 200,- ontvangen. Maandelijks geven wij via deze site een update en frequent via onze e-mail nieuwsbrief. Meld u daarom ook aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hieronder vindt u meer informatie over de geselecteerde doelen en de projecten die zijn geselecteerd uit de meer dan 50 ingediende doelen.

Het winnende doel wordt bekend gemaakt op onze open dag op zaterdag 11 april 2015.

Meer informatie open dag zaterdag 11 april 

De doelen

Chemotuin TerGooi Ziekenhuizen

TerGooi Ziekenhuizen willen graag een nieuw paviljoen bouwen waar in de buitenlucht patiënten een chemokuur kunnen ondergaan. Meer informatie.

Hospices Almere, Huizen en Kajan

Bij de hospices is er gekozen om 3 verschillende hospices onder 1 doel te plaatsen. Alle 3 hebben de hospices (ver)bouwplannen en hebben een mooi plan ingeleverd, wij konden hierin geen keuze maken en hebben besloten om indien er voor de hospices gekozen wordt, deze ieder een derde deel van de opbrengst te schenken.
Meer informatie over: Hospice Almere, Hospice Huizen, Hospice Kajan

Stichting de Regenboogboom

Stichting De Regenboogboom bezoekt kinderen met een ziekte, trauma of handicap in ziekenhuizen en instellingen. De stichting wil ervoor zorgen dat de kinderen die bezocht worden mentaal de worsteling met hun ziekte aankunnen. Onze vrijwilligers zijn erop getraind om de kinderen hun eigen veerkracht (weer) te laten ervaren en te ontdekken. Het resultaat is dat kinderen hun eigen veilige plek in hun gedachten kunnen vinden, waardoor ze de situatie beter aankunnen. Speciaal voor het jubileumdoel heeft de stichting een projectplan ingediend om kinderen in onze regio te gaan bezoeken. Meer informatie over dit project.

Stichting Opdracht in Afrika

Deze stichting zet zich in voor evangelisatie- en ontwikkelingswerk in Zuidelijk Afrika. Voor onze jubileumactie gaat het in het bijzonder om een project in Malawi bij het Chingazi Rural Hospital in Thyolo. Hier zijn plannen om een mortuarium te bouwen, dit is nodig omdat overledene nu soms dagen zonder enige koeling op de ziekenzaal blijven liggen totdat de familie gearriveerd is om de begrafenis te regelen. Dit is geen gezonde situatie voor de andere patiënten en zorgt ervoor dat een goed afscheid mogelijk is. Daarnaast is men bezig met de aanschaf van een ambulance voor het ziekenvervoer, hiermee zouden ook overledenen vervoerd mogen worden (in Nederland is dat niet toegestaan). Meer informatie over dit project.

Stichting Opkikker

Voor gezinnen met een langdurig ziek kind verzorgt deze stichting Opkikkerdagen. Een dag van ontspanning en plezier voor het hele gezin met het doel om de dagelijkse, vaak harde, realiteit van behandelingen en doorlopende ziekenhuisbezoeken te vergeten. Meer informatie over dit doel.