Met het laatste fluitsignaal eindigt een tijd van sportief met elkaar zijn. Met blije momenten als een doelpunt is gemaakt, met verdrietige momenten met een tegendoelpunt, met verrassende momenten als die voorzet toch net is gelukt en soms met emotionele momenten als het een beetje tegen zit. Maar zoals verwacht mag worden; altijd met respect en waardering voor elkaar.

Na het laatste fluitsignaal begint de derde helft. Dan wordt er nagepraat over de memorabele momenten en sluiten we af door vooruit te kijken naar de toekomst. Want het leven gaat ook gewoon door.

Zo kan een partijtje voetbal bijna een ingekorte metafoor zijn van het dagelijkse leven.

Want ook elk leven eindigt een keer. En dan is het mooi als op waardige wijze afscheid genomen kan worden. Dat er ruimte is om terug te blikken op memorabele momenten uit dat leven. En dat met elkaar in verbondenheid te delen. Zo geven we samen het verhaal door. Het verhaal van een bijzonder leven. Zoals elk leven dat is.

Rebel’s Begrafenisonderneming ondersteunt de lokale voetbalverenigingen. En twee generaties Rebel zijn zelf ook nog actieve voetballers in het amateurvoetbal.

Meer lezen hoe je vanuit een bredere blik naar uitvaarten kunt kijken?

Vraag ons boekje aan met columns door via deze link uw adresgegevens aan ons door te geven.