SPREKEN EN RITUELEN

Bij een afscheid kan een toespraak een persoonlijke en emotionele lading geven. Vaak wordt stilgestaan bij het leven van de dierbare. Hoe zorgt u voor een toespraak die bijdraagt aan een liefdevol afscheid? En wat is nog meer mogelijk? Naast een toespraak kan een gedicht of ritueel ook een vorm zijn om een uitvaart persoonlijk te maken.

Religieus afscheidsritueel
Wanneer de overleden dierbare kerkelijk meelevend was, wordt het afscheidsritueel vaak ingevuld door een dominee, voorganger of pastoor van het kerkgenootschap. Wij regelen alle contacten en benodigdheden voor u. De beschikbaarheid van de kerk en dominee, maar ook de organist, eventuele liturgie en verdere invulling met bijvoorbeeld kaarsen.

Hulp bij het invullen van het laatste afscheid
Het kan zijn dat u hulp zoekt bij het samenstellen van de plechtigheid of het maken van een toespraak. Wij helpen u graag. Zo kunnen we samen nadenken over bijvoorbeeld een toespraak of een ritueel, maar ook over de juiste muziek. Wilt u een geestelijke invulling, maar bent geen lid (meer) van een kerk? Ook dan kunnen wij u helpen.