Je kan mij altijd bellen.

Gratis lezing: Hoe ga ik om met iemand in rouw? Met Karin Kuiper

Je kan mij altijd bellen hoor! Mensen die een dierbare verloren hebben zullen die opmerking regelmatig gehoord hebben. Een goedbedoelde opmerking, maar één die eigenlijk net het verkeerde doet. Het initiatief bij de nabestaande leggen terwijl die het juist zo moeilijk heeft en vaak niemand wil lastig vallen.

Hoe het dan wel moet? En waar nabestaanden nog meer tegen aan lopen vertelt schrijfster Karin Kuiper op 12 september in De Nieuwe Bibliotheek in Almere en op 26 september in De Engel in Huizen.

Karin verloor in 2005 haar man Karel Glastra van Loon en heeft enkele boeken geschreven over de periode na zijn overlijden zoals ’Je kunt mij altijd bellen. 1001 dagen van rouw’. Hierin beschrijft ze over die eerste fase van het rouwproces, waarin je stuurloos dobbert op de zee van je emoties. Waarin je in tranen uitbarst in de supermarkt, omdat je zijn cornflakes ziet staan. Als dat je overkomt, dan is het fijn om te weten dat het niet absurd is.

„De dip was heel diep”, zo vertelt Kuiper, die haar rappe zinnen geregeld met een klaterlach onderbreekt. Ze is, en dat had ze nooit gedacht, tóch opgekrabbeld, aan het einde van de tunnel bleek er licht.

Uit eigen ervaring deelt zij ook wat voor nabestaanden fijn is in de periode na een overlijden. Hoe iemand je kan helpen en het belang van iemand waarbij je je verhaal kan doen.

Deze gratis informatieavonden op 12 en 26 september starten om 19.45 uur in Almere en Huizen

Voor meer informatie over deze avonden voor iedereen die een dierbare verloren heeft of er wil zijn voor een nabestaande kunt u terecht op: www.welkomopmijnuitvaart.nl. Hier kunt u uw plaats reserveren en alle informatie teruglezen.