Laat je kisten!.

Regelmatig word ik op een openbare plek aangesproken en dan gaat het meestal over ons werk. Bellen naar een uitvaartonderneming is toch lastig denk ik. De vragen verschillen per keer, maar regelmatig komt er één terug die ik graag wil uitlichten in deze column. Het onderwerp: Kisten.

Mag je een kist zelf maken?

Natuurlijk mag dat. Zijn daar veel eisen aan? Nee, eigenlijk helemaal niet, behalve dat het sterk genoeg moet zijn om een overledene te kunnen dragen. Het feit dat wij als uitvaartonderneming kisten op voorraad hebben is puur gemak en ontzorging voor families. De meeste mensen zien of de dood
niet aankomen waardoor ze de tijd niet meer hebben om een kist te maken of er is niemand in de familie die handig genoeg is. Dan is het fijn dat een uitvaartverzorger hierbij helpt en het in orde kan maken op korte termijn. Het is ook best confronterend om op voorhand een kist te timmeren voor een dierbare. Maar het kan ook helpen om actief bezig te zijn met een afscheid waardoor de acceptatie en verwerking al begint.

Persoonlijke uitvaartkist

Ik heb ooit een familie van scheepsbouwers mogen begeleiden die zelf een kist voor hun vader timmerde, een prachtige kist in bootmodel van teakhout met scheepsbeslag. Eén puntje hadden ze over het hoofd gezien en dat was de breedte van de deur waar de kist doorheen moest op het moment dat hun vader in de kist gelegd moest worden. Maar ook dat is goed gekomen. 
Daar hebben wij wel van geleerd, als een familie graag zelf een kist wil maken leveren wij een tekening aan met handige maten. Hieronder vindt u een tekening en een filmpje over het zelf maken van een kist.

Vraag over een uitvaart?

Heeft u zelf ook een vraag, maar is bellen lastig? Mij zomaar ergens aanspreken mag altijd. Alleen is er dan wel een kans dat u een keer in deze column terecht komt…
Een mailtje sturen mag natuurlijk ook: info@rebel-uitvaart.nl

Zie hieronder de afbeeldingen en het filmpje over het zelf maken van een uitvaartkist.

Hoe maak ik een kist Rebel Uitvaart Huizen Almere Pagina 1
Bouwtekening kist 1
Hoe maak ik een kist Rebel Uitvaart Huizen Almere Pagina 2
Bouwtekening kist 2

Dit blog is ook als column van Mijndert Rebel gepubliceerd in het Nieuwsblad van Huizen en Almere Deze Week in.