Rebel’s begrafenisonderneming doneert €32.000 aan De Regenboogboomfoto3

De goede doelen actie van Rebel’s begrafenisonderneming was één van de vele acties die zij ondernamen tijdens jubileumjaar 2015, waarin het familiebedrijf 200 jaar bestond. Iets terugdoen voor de maatschappij was een belangrijk doel van het jubileumjaar. Hiervoor werd iedereen uitgenodigd goede doelen aan te dragen en na stemming werd er één gekozen. Dit werd Stichting de Regenboogboom die zich inzet om kinderen en ouders die, om wat voor reden dan ook, plots de controle over hun leven verliezen, te ondersteunen.

Vanmiddag was het dan zover, dat na een jaar lang per uitgevoerde uitvaart een bedrag van 200 euro te hebben gereserveerd voor het goede doel, werd in restaurant De Haven van Huizen het bedrag bekend gemaakt en de cheque officieel overhandigd aan Stichting de Regenboogboom. Het werd een zeer feestelijke aangelegenheid.

Onder het toeziend oog van de vrijwilligers van de Stichting, medewerkers van Rebel’s begrafenisonderneming en overige geïnteresseerden, maakte Mijndert Rebel vanmiddag om 17:00 uur bekend welk bedrag over 2015 was opgehaald voor de goede doelen actie. Daarna werd de cheque met daarop het fantastische bedrag van €32.000,- overhandigd aan Renée van Zandvoort, oprichtster van Stichting De Regenboogboom. “We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat”, aldus Mijndert, “en zijn benieuwd welk goeds uw stichting hiermee gaat doen en volgen dit graag”.

Een blije Renée nam de cheque in ontvangst en beloofde de mensen zoveel mogelijk op de hoogte te houden van behaalde resultaten. “Dit bedrag helpt 2133 kinderen. Die de hulp hard nodig hebben, die ziek zijn of komen te overlijden. Jullie weten als geen ander wat voor verdriet dat met zich meebrengt. Dit bedrag helpt ons om hen en hun ouders te helpen.”

Naast de goede doelen actie zijn er in 2015 lezingen en open dagen georganiseerd, is een speciaal jubileummagazine gemaakt en is afscheid genomen van Ans en Jan Rebel die na 50 jaar trouwe dienst besloten een stapje terug te doen. Al met al een feestelijk jaar, waar de bekendmaking van het opgehaalde bedrag en de overhandiging van de cheque een geweldige afsluiting van is.

Rebel’s begrafenisonderneming zal zich blijven inzetten om kwalitatief goede uitvaarten te verzorgen en mensen te ontzorgen in de moeilijke periode na een overlijden.


foto1 Rebel Uitvaart Regenboogboom 1foto2 Rebel Uitvaart Regenboogboom 2foto4