Roze uitvaart.

Bij het lezen van de titel zullen veel mensen misschien denken aan een uitvaart uit de LHBTQ+ gemeenschap. Dat zou ook zeker kunnen, maar pas had ik een uitvaart die wel roze was, maar dan van kleur in de letterlijke zin.

Een vrouw van middelbare leeftijd wist dat zij zou gaan overlijden en haar hele leven was ze al gek op roze. In ons gesprek voorafgaand aan haar overlijden hebben wij besproken wat zij zou willen. En u raadt het al, het werd dus een overvloed van roze. Een roze roos op de rouwkaart, een roze rouwauto, een programmaboekje met roze, veel bezoekers met roze kleding, allemaal om haar leven te gedenken.

Roze uitvaart rouwauto Rebel Huizen Almere

Al dat roze lijkt misschien wat overdreven, maar op de uitvaart vertelden velen hoe die kleur haar typeerde. Van de inrichting van haar huis, de kleding die ze droeg tot het positief van dingen inzien, als op een soort roze wolk door het leven gaan ondanks dat het niet eenvoudig was. Het paste geheel bij haar. Daarom had ikzelf mijn eigen outfit ook voorzien van een roze accent in de vorm van een roze overhemd en stropdas.

En het is mooi als bij een afscheid hoe iemand was herkenbaar terugkomt. Dat is soms eenvoudig en sober en soms uitbundig, maar zolang het past bij iemand is het mooi om te verwerken in de uitvaart. Dat maakt ons werk ook zo interessant om tijdens de gesprekken met families te zoeken naar wat echt typerend en belangrijk voor iemand was.

Zouden uw nabestaanden direct weten wat uw leven typeert? Of maakt het u niet uit hoe uw uitvaart eruit komt te zien? Dat kan natuurlijk ook, u bent er immers zelf niet meer bij.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons.