Het Visnet in Huizen krijgt volgend jaar februari een nieuwe eigenaar. Stichting Hervormd Kerkelijk Centrum ’t Visnet heeft Rebel’s Begrafenisonderneming het gebouw in erfpacht gegund na een openbare inschrijving.

Het Visnet blijft een multifunctionele locatie voor de Huizer samenleving. Op zondag kunnen er kerkdiensten gehouden worden, op woensdag een voorlichtingsavond van de Gemeente, op vrijdagavond de uitvoering van een zangvereniging en op zaterdagochtend een afscheidsdienst. Alle facetten van het leven kunnen zo in Huizen hun plaats behouden.

Uitvaart in ’t Visnet

Voor uitvaarten is ‘t Visnet de enige neutrale locatie in Huizen en omgeving waar afscheidsbijeenkomsten kunnen worden gehouden van 10 tot 250 personen alsook een aparte zaal voor de condoleances na afloop en ruimte voor meerdere familiekamers. Met beide begraafplaatsen van Huizen op loopafstand is het gebouw ook ideaal gelegen.

Bij een uitvaart wordt vaak het levensverhaal van de overledene doorgegeven aan een nieuwe generatie. Mijndert Rebel: “Het lijkt ons mooi als er naast afscheid ook bij leven herinneringen gemaakt kunnen worden in ’t Visnet. Mede daarom blijft er ruimte voor andere activiteiten en bijeenkomsten dan uitvaarten.”

Lange geschiedenis met ’t Visnet

“Het Visnet heeft een lange geschiedenis, net als onze uitvaartonderneming die al langer dan twee eeuwen bestaat. Dat verleden van het gebouw willen wij ook in een nieuwe toekomst haar eigen verhaal laten blijven vertellen.” Zo zal het kenmerkende betonraam behouden blijven. Het gebouw wordt flink gemoderniseerd naar hedendaagse wensen. Naar verwachting duurt het tot eind 2022 voordat het vernieuwde pand in gebruik genomen gaat worden.

Er zijn voor Rebel meer raakvlakken met ’t Visnet, de opa (Dirk Beugelaar) van huidige eigenaar Mijndert Rebel (8ste generatie) was uitvoerder bij de bouw van ’t Visnet. Tegenover dat toen gebouwde Visnet op De Ruyterstraat 8 woonde Gijsbert Rebel (5e generatie) die toen voor de begrafenisonderneming kantoor aan huis had. En opa Mijndert Rebel (6e generatie) was jarenlang Kerkrentmeester in ’t Visnet toen het nog kerkgebouw was voor de Hervormde Gemeente Huizen. Een lang verbonden geschiedenis die nu weer een nieuw hoofdstuk krijgt.

Een rekening uit 1940, Rebel’s Begrafenisonderneming is van de jaren ’30 tot midden jaren ’60 gevestigd geweest op De Ruyterstraat in Huizen.

Nieuwe naam voor ’t Visnet

Mogelijk krijgt ’t Visnet nog een nieuwe naam na de verbouwing om meer nadruk te leggen op de vernieuwde invulling van het gebouw. Daarover moet op een later moment nog een beslissing genomen worden als alle plannen concrete vorm krijgen.

Heeft u vragen naar aanleiding het bovenstaande? Neemt u gerust contact met ons op.