Weer een beetje groener.

Stap voor stap willen wij er voor zorgen dat uitvaarten een steeds kleinere milieu-impact hebben. Dat kan door vrijwillige keuzes bij de uitvaart en uitvaartproducten door nabestaanden, maar ook door de voetafdruk van ons bedrijf te verkleinen.
Afgelopen week hebben wij daarom 2 nieuwe elektrische auto’s in gebruik mogen nemen voor 2 van onze uitvaartbegeleiders. Hiermee komt het totaal op 5 volledig elektrische auto’s. De auto’s worden gebruikt om bij nabestaanden thuis langs te gaan en omdat wij werkzaam zijn in de regio Almere en ’t Gooi is een elektrische auto zeer geschikt.

50% CO2 reductie

Met de verduurzaming van het vervoer van onze medewerkers is een flinke stap gezet in het vergroenen van de uitvaart aangezien onze medewerkers heel wat keren families, crematoria, begraafplaatsen bezoeken op jaarbasis. Een 50% reductie van onze CO2 uitstoot voor dit vervoer is dus op dit moment gerealiseerd.

Groen rouwvervoer

Wat betreft het rouwvervoer is ons huidige wagenpark de volgende stap om te gaan maken. Momenteel hebben wij een diesel en benzine rouwauto in bezit, niet de meest duurzame opties. Lopen bij een uitvaart is veel beter, maar lang niet altijd haalbaar. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Rouwtesla, wij kunnen via hen gebruik maken van de enige elektrische rouwauto in Nederland, daarnaast kunnen zij ook Tesla volgwagens leveren. Bij het moment van vervanging van een van de rouwauto’s zal dit ook zeker een duurzame oplossing worden. Bekijk onderaan deze pagina een film met de elektrische rouwstoet.

Overige duurzame maatregelen

Eind vorig jaar hebben wij ook 61 zonnepanelen op ons kantoor in Huizen geplaatst zodat wij onze elektrische auto’s ook met groene stroom kunnen laden en tevens het energieverbruik van het uitvaartcentrum kunnen verlagen. Het uitvaartcentrum in Huizen is vorig jaar ook volledig na-geïsoleerd waarmee het gasverbruik behoorlijk is verminderd.
Tevens zijn wij per dit jaar overgestapt op biologisch afbreekbare handschoenen. Deze handschoenen gebruiken wij bij de verzorging van en elk contact met overledenen. Het gaat hier dus om duizenden wegwerphandschoenen per jaar die anders verbrand of gestort moeten worden.

Groene uitvaart

Er zijn ook mogelijkheden om een uitvaart volledig groen te laten plaatsvinden. Wij kunnen u hierbij uitgebreid adviseren als lid van stichting GreenLeave. Denkt u bijvoorbeeld aan keuzes voor de locatie, want reizen tussen locaties is het meest vervuilende onderdeel van de uitvaart of bijvoorbeeld aan begraven in de natuur of elektrisch cremeren.

Heeft u hierover vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.