Asverstrooiing

Wanneer u ervoor kiest de as van uw dierbare te verstrooien, dan heeft u meerdere mogelijkheden. Zoals boven zee of land. Ook is het aan u om te bepalen of u zelf de as wilt verstrooien of dat u dat liever aan ons over laat, met of zonder uw aanwezigheid. Boven land mag u de as overal verstrooien, zolang de grondeigenaar toestemming heeft gegeven. Omdat het niet altijd duidelijk is of er toestemming is gegeven, zien we vaak dat de as boven land wordt verstrooid op plaatsen die daarvoor zijn ingericht. Zoals een crematoriumterrein of begraafplaats. Maar in de eigen tuin verstrooien kan natuurlijk ook. Op open water mag de as altijd uitgestrooid worden. Dan kan zowel vanaf een boot, vanaf de kant of vanuit een vliegtuig.

Kiest u ervoor zelf de as te verstrooien, dan kunt u van ons (kosteloos) een zogenaamde asverstrooier gebruiken. Hiermee wordt de as heel rustig verstrooid. Voor op het water hebben wij speciale strooikokers en zee urnen. De as wordt dan niet verstrooid, maar onder water vrijgelaten om te verspreiden. Wilt u de as in het buitenland verstrooien? Wij helpen u graag met de noodzakelijke papieren.

Bijzondere verstrooiingsrituelen
Wij helpen u ook bij twee speciale rituelen voor asverstrooiing. De eerste is een asverstrooiing met bloemzaad. Met deze speciaal ontwikkelde strooibolletjes wordt er een stukje kleurrijke betekenisvolle natuur gemaakt, waar u altijd naar toe terug kan keren. Een ander ritueel is een verstrooiing met reuze ballonnen. Deze ballonnen bevatten de as van de overleden dierbare. Met het loslaten van de ballonnen wordt een reis naar de hemel gemaakt. Voor beide rituelen geldt dat u zelf de locatie en tijdstippen kunt bepalen. Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over deze bijzondere verstrooiingsrituelen.