TARIEVEN

De kosten van een uitvaart worden bepaald door verschillende onderdelen. Naast de kosten van de begraafplaats of het crematorium zijn er nog meer kosten om rekening mee te houden, zoals ons basistarief (of de kosten van de uitvaartondernemer.. Wij zijn altijd transparant over onze tarieven en kosten, op deze pagina[welke pagina word hier mee bedoeld?] leest u hier meer over. Een overzicht van de meest voorkomende kosten van een uitvaart vindt u in onze uitvaartcalculator. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend een afspraak met ons maken. In een persoonlijk gesprek brengen we samen uw wensen in kaart en krijgt u een helder overzicht van de kosten van een uitvaart zoals u die wenst.

Ons basistarief
De kosten voor ons eigen werk, de feitelijke begeleiding van de uitvaart, dat is ons basistarief. Het basistarief is een vast bedrag waarin verschillende diensten zijn opgenomen die bij alle uitvaarten voorkomen. Denk aan persoonlijke begeleiding van de familie, formulieren invullen en faciliteiten regelen. Per uitvaart verschilt het per onderwerp hoeveel tijd wij daaraan besteden, vaak ook afhankelijk van de wens en behoefte van nabestaanden. Bovendien is vooraf niet altijd goed is te overzien hoeveel tijd de uitvaart gaat kosten. Daarom rekenen wij met een gemiddeld vast bedrag. Bijkomend voordeel is dat er nooit verrassingen achteraf zijn. Op de pagina basistarief ziet u precies wat in ons basistarief is opgenomen.

Onze producten en diensten
Naast het basistarief voor de uitvaartbegeleiding zijn er de kosten voor producten en diensten die wij zelf leveren. Denk daarbij aan de kist, de overledene verzorgen en gebruik van het uitvaartcentrum. De uitvaartbegeleider informeert u exact over de hoogte van deze kosten.

Kosten van derden
Als laatste zijn er nog de kosten van derden. Dat zijn producten en diensten die wij inkopen of regelen voor u. Bijvoorbeeld de kosten voor een begraafplaats of crematorium. Maar ook de kosten voor de huur van een kerk, catering op locatie of een beamer. Deze kosten berekenen wij één op één aan u door, zonder marge dus. Soms weten wij vooraf niet exact wat de kosten zijn. Wij zorgen er dan altijd voor dat u binnen 24 uur een begroting heeft waarin deze kosten zijn opgenomen. Daarbij kan het nog wel zijn dat er een schatting wordt gemaakt, omdat bijvoorbeeld het aantal personen (voor de catering) nog niet zeker is of omdat u nog geen exacte keuze heeft gemaakt.

Crematoria en begraafplaatsen hanteren verschillende tarieven. Wij helpen u graag met het maken van een keuze en inzicht krijgen in de verschillende tarieven. Op de pagina’s Tarieven Begraafplaats en Tarieven Crematoria hebben wij alle informatie gebundeld. Natuurlijk kunt u ons ook even bellen voor meer informatie.