Rebel's Begrafenisonderneming Geschiedenis

Van schilder tot uitvaartverzorger

Uitvaartzorg – Rebel’s Begrafenisonderneming bestaat al sinds 1815. Uiteraard nog niet in de huidige vorm, want uitvaartzorg was in die dagen heel anders.

De familie Rebel had van huis uit een schildersbedrijf. Traditioneel was daarin ’s winters minder werk dan tijdens het mooie weer van voorjaar en zomer. Daarom begonnen de voorouders van de familie Rebel de voorloper van de begrafenisonderneming. In die tijd noemde men uitvaartverzorgers ‘aansprekers’.

Het overlijden van een dorpsgenoot werd via persoonlijke bezoeken door de aanspreker huis-aan-huis bekendgemaakt. Sindsdien hebben verschillende generaties van de familie Rebel het bedrijf voortgezet.

Meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van ons bedrijf en de uitvaart algemeen kunt u vinden in ons jubileumboek dat wij hebben uitgegeven in het kader van ons 200-jarig bestaan in 2015.

Hier vindt u een webversie van ons boek:

Geschiedenis Rebel bekijken

Wij sturen u ook gratis een exemplaar van dit boek toe, vraag het aan via deze knop:

Jubileumboek aanvragen

Familiebedrijf

Het is altijd een familiebedrijf gebleven, zodat persoonlijke aandacht en begeleiding door de loop der jaren voorop zijn blijven staan.

Als hoogtepunt in onze geschiedenis is ook de Klantgerichtheidsprijs 2012 die wij hebben gewonnen aan te merken. Wij hebben ook het Keurmerk Uitvaartzorg, zijn lid van de BGNU en de Requiem Coöperatie.

201304111239_0001 foto_aanspreker foto_hist_stoet