Urnen

Een urn kunt u thuis of op een andere speciale plek bewaren. Ook kunt u een urn laten bijzetten in een graf of urnenmuur. Urnen zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. Van tijdloos klassiek tot strak modern, uitgevoerd in verschillende materialen. In onze uitvaartwinkel of in ons uitvaartcentrum kunt u onze ruime voorbeeldcollectie zien. Hieronder ziet een klein gedeelte van onze collectie staan. Online kunt u in onze webshop ook veel urnen bekijken en bestellen.

Soort urn
Er zijn urnen waar alle as in kan, maar er zijn ook kleine en mini urnen. Deze zogenaamde keepsakes zijn geschikt voor een gedeelte van de as. Vooral in keepsakes zijn bijzonder veel soorten en modellen te vinden. De materiaalkeuze van een urn is erg persoonlijk, maar hangt ook van waar u de urn gaat bewaren. Als u de urn gaat begraven, dan is het gangbaar om een biologisch afbreekbare urn te gebruiken. Op die manier gaat de as op in de natuur. Plaatst u de sierurn in de tuin, dan zijn glas, glasfiber, natuursteen of roestvrij staal goede mogelijkheden. Overweegt u de urn in huis te bewaren? Dan is nog meer mogelijk.

In onze uitvaartwinkel kunt u alles rustig bekijken. Wij hebben bijvoorbeeld een mooie collectie ecologisch houten urnen van kunstenaar Martin van der Wilt. Maar ook kristal- of fossielurnen, asbeelden en boeddha-urnen.