Veilig Erven Scan

Het meenemen van een ring van de overledene door een nabestaande kan onbedoeld grote financiële gevolgen hebben. Juridisch wordt op dat moment een nalatenschap aanvaard en dit kan leiden tot grote financiële risico’s als de nalatenschap negatief is. Daarom is de Veilig erven scan ontwikkeld die moet helpen om de risico’s die ontstaan in de eerste dagen na een overlijden te vermijden. Tijdens een telefoongesprek met een deskundige kan deze inschatten of de nabestaanden ongewenste risico’s lopen en advies geven.

Door de economische crisis komt het vaker voor dat een nalatenschap de erfgenamen meer geld kost dan opbrengt. Wanneer bijvoorbeeld de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis is een nalatenschap al snel negatief. De erfgenamen die de nalatenschap aanvaarden zijn verantwoordelijk voor de restantschuld. Probleem daarbij is dat de aanvaarding van de nalatenschap veel sneller onherroepelijk is dan menigeen denkt. Het consumentenprogramma Radar berichtte onlangs nog over deze kwestie.

Wij zijn vaak de eerste professional die direct na het overlijden intensief contact heeft met de nabestaanden. De notaris is vaak nog niet in beeld of niet betrokken bij de afwikkeling van de nalatenschap. Wij bieden daarom de ‘Veilig Erven’ Scan gratis aan.

Tijdens de scan worden in tien minuten de belangrijkste risico’s van de nalatenschap in beeld gebracht. Het advies kan zijn om de nalatenschap beneficiair te aanvaarden. Bij de beneficiaire aanvaarding wordt eerst een volledige beschrijving gemaakt van de nalatenschap en beslissen nabestaanden later of ze de nalatenschap willen aanvaarden. Maar dat is een stap die in veel gevallen niet nodig zal zijn indien u zich laat informeren via de Veilig erven scan.

Heeft u hierover vragen neemt u dan gerust contact met ons op.